Doneer nu 
 

Oman

Wat is er aan de hand?

De islam is in Oman dominant, maar christenen hebben er meer vrijheid dan in de meeste buurlanden. De sultan houdt het land stabiel met democratische hervormingen en is voorstander van een dialoog tussen moslims en christenen. Zijn broze gezondheid en een toename aan islamitisch extremisme, met name in buurland Jemen, tasten de stabiliteit van Oman aan.
 

Hoe gaat het met de kerk?

Christenen in Oman kunnen lastig bij elkaar komen. Een kerk registreren en bouwen is moeilijk en soms zelfs onmogelijk. Christenen mogen alleen kerkdiensten houden in gebouwen die goedgekeurd zijn door de overheid. Overheidsfunctionarissen houden toezicht op de diensten. Ook voor het invoeren en kopiëren van christelijke materialen moet de overheid toestemming geven.

Bekeerde moslims worden vooral onderdrukt door familie. Ook al zijn ze christen, huwelijken en begrafenissen moeten volgens de islamitische tradities uitgevoerd worden. Bekeerlingen kunnen de voogdij over hun gezin, hun huis en hun werk verliezen. Op school worden christelijke kinderen gediscrimineerd.
 

Wat doet Open Doors?

Christenen op het Arabisch schiereiland worden steeds meer gecontroleerd door overheid, stamverbanden en familie. Om veiligheidsredenen is het niet mogelijk om informatie te geven over onze eventuele activiteiten in Oman, anders dan dat Open Doors christenen wereldwijd oproept te bidden voor geloofsgenoten in deze regio.