Palestijnse gebieden

Wat is er aan de hand?

De situatie van de christelijke minderheid in de Palestijnse gebieden is complex. Als gevolg van het Israël-Palestina conflict worden christenen vanuit Israël beperkt. Op de Westelijke Jordaanoever, waar het seculiere Fatah regeert, genieten christenen redelijk wat vrijheid. In Gaza hebben christenen, onder druk van Hamas, nauwelijks rechten. Ook worden zij bedreigd door radicaal-islamitische groepen. 
 

Hoe gaat het met de kerk?

Kerken kunnen relatief vrij functioneren en de meeste christenen kunnen hun geloof openlijk belijden. Zolang ze maar niet evangeliseren onder moslims.

Op de Westelijke Jordaanoever lopen christenen gevaar als ze in het openbaar samenkomen. Ook hebben christenen hier te maken met discriminatie. Het importeren van christelijke literatuur of bijbels naar de Westelijke Jordaanoever is moeilijk, maar in Gaza is dit strikt verboden.

Het kleine, maar groeiende aantal moslims dat zich tot het christendom bekeert, biedt hoop. Zij worden echter hevig vervolgd. Familieleden en extremistische moslims bedreigen hen.
 

Wat doet Open Doors?

Samen met partnerorganisaties geeft Open Doors Bijbelonderwijs, verspreidt christelijke boeken en verleent pastorale en praktische hulp. Ook werkt Open Doors aan verzoening tussen christenen uit Israël en de Palestijnse gebieden.