Doneer nu 
 

Qatar

Wat is er aan de hand?

Qatar kent een puriteinse vorm van islam en een strenge controle op de maatschappij. Dwangarbeid, mensenhandel, onderbetaling, huiselijk geweld en seksueel misbruik komen veelvuldig voor onder de 1,6 miljoen migranten en gastarbeiders. Sommigen sterven tijdens het werk. Qatar is een van de grootste financiële ondersteuners van het islamitisch terrorisme in Irak, Syrië en Mali.
 

Hoe gaat het met de kerk?

Buitenlandse christenen die in Qatar werken, worden vaak onder druk gezet om zich te bekeren tot de islam. Toch groeit het aantal christenen onder hen. Er is een aantal kerken waar gastarbeiders en migranten mogen samenkomen. De voorwaarde is dat zij niet evangeliseren onder moslims. Hierdoor kan men gearresteerd of gedeporteerd worden.

Voor Qatarezen is het absoluut verboden om een kerkgebouw binnen te gaan. Kritiek op de islam wordt bestraft. Moslims riskeren de doodstraf als ze christen worden. Qatarezen die in het buitenland het christelijk geloof aannemen, durven vaak niet meer terug naar hun thuisland. Moslimbekeerlingen houden hun nieuwgevonden geloof vaak angstvallig geheim.
 

Wat doet Open Doors?

Om veiligheidsredenen is het niet mogelijk om informatie te geven over eventuele activiteiten in dit land. Open Doors roept christenen wereldwijd op te bidden voor vervolgde geloofsgenoten in Qatar.