Saudi-Arabië

Wat is er aan de hand?

In dit strikt islamitisch land verlangt de jonge generatie naar meer vrijheid. Vanwege de groeiende onvrede, over bijvoorbeeld werkloosheid, neigen jongeren naar de radicale islam. Toch zijn er ook moslims die zich bekeren tot het christendom en hun leven wagen door over hun geloof te spreken.
 

Hoe gaat het met de kerk?

Moslims die christen worden, kunnen de doodstraf krijgen. Het is namelijk bij wet verboden om een andere religie dan de islam aan te nemen. Ze belijden hun geloof in het diepste geheim. Toch groeit de kleine groep christenen met een moslimachtergrond. Door dromen, christelijke tv-programma’s en internet, komen moslims tot geloof.

Christelijke migranten mogen officieel wel samenkomen voor een kerkdienst. Ze worden hierin echter sterk beperkt en nauwlettend gecontroleerd. Zo mogen mannen en vrouwen niet in één ruimte samenkomen. Doen ze dit wel, dan riskeren ze verbaal en seksueel geweld, zweepslagen, gevangenisstraf of uitzetting. Vooral migranten uit landen met lage inkomens worden slecht behandeld, vanwege hun etniciteit en lage status.
 

Wat doet Open Doors?

Om veiligheidsredenen is het niet mogelijk om informatie te geven over eventuele activiteiten in dit land. Open Doors roept christenen wereldwijd op te bidden voor vervolgde geloofsgenoten in Saudi-Arabië.