Tanzania

Wat is er aan de hand?

Het vasteland van Tanzania is overwegend christelijk, de islamitische bevolking van Zanzibar voelt zich daardoor achtergesteld. Radicale islamitische groepen, beïnvloed door buurlanden Somalië en Kenia, willen er een islamitische staat invoeren. De huidige president neemt goede stappen om de armoede te bestrijden. De toenemende radicalisering pakt de overheid helaas niet aan.
 

Hoe gaat het met de kerk?

Christenen zijn bang om samen te komen, openlijk hun geloof te uiten of een bijbel bij zich te dragen. Islamitische huiseigenaren op Zanzibar verbieden christenen in hun eigen gehuurde huis te bidden of christelijke liederen te zingen.

Er komt een referendum over de opzet voor de nieuwe grondwet. Die nieuwe grondwet geeft de mogelijkheid een sharia-rechtbank op te richten. Christenen en moslims komen zo nog vijandiger tegenover elkaar te staan.
 

Wat doet Open Doors?

In samenwerking met lokale kerken versterkt Open Doors de vervolgde kerk in Tanzania. Kerkleiders krijgen bijbelonderwijs en leiderschapstrainingen. Open Doors verspreidt christelijke boeken en verleent praktische hulp. Ook verzorgt ze beroepsonderwijs.