Tunesië

Wat is er aan de hand?

Tunesië heeft problemen met de veiligheid in het land. De aanslag in 2015, waarbij ook toeristen omkwamen, heeft de toeristenindustrie stilgelegd. Islamitische milities zijn een bedreiging voor het democratiseringsproces, ingezet door liberale en seculiere politieke groepen.
 

Hoe gaat het met de kerk?

Christelijke migranten leven in relatieve vrijheid, maar publiekelijk evangeliseren is niet toegestaan. Moslimbekeerlingen hebben met grotere druk te maken. Hun familie en sociale omgeving probeert hen te dwingen tot het herroepen van hun nieuwe geloof. Sommigen worden thuis opgesloten en bedreigd, of trouwen gedwongen met een moslim.

Islamitische milities uit Libië laten zich in de grensstreek gelden. Er worden christenen aangevallen en zelfs ontvoerd. Sommigen hebben huis en land verlaten.
 

Wat doet Open Doors?

Open Doors helpt lokale kerken in Noord-Afrika met het toerusten van gelovigen. Open Doors helpt hen te groeien in Christus door verschillende trainingen te geven. Ook verspreidt Open Doors boeken, verleent ze praktische hulp en vraagt aandacht en gebed voor vervolgde christenen.