Lachende jongen met voetbal

Muskathlon Colombia 2024

Kom jij in beweging voor vervolgde broers en zussen in Colombia?

Wat: Hardlopen, wandelen of mountainbiken voor vervolgde kinderen in Colombia.
Wanneer: November 2024.

Van het prachtige Amazoneregenwoud en het indrukwekkende Andesgebergte tot levendige steden als Bogota en Medellín: Colombia is een veelkleurig land. Maar ook een land waar christenen het zwaar hebben. Bemoedig hen met jouw Muskathlon en reis mee naar Colombia!

Waarom naar Colombia?

In de afgelegen gebieden van Colombia hebben criminele organisaties het voor het zeggen. Christen-zijn is daar gevaarlijk, want guerrillagroepen zien de kerk als een bedreiging voor hun macht en stabiliteit. Regelmatig hebben pastors te maken met doodsbedreigingen, gewelddadige aanvallen en ontvoeringen.

Daarnaast richten gewapende groepen zich op de kinderen van christelijke gezinnen en proberen hen te rekruteren of te ontvoeren om de kerk te ondermijnen. Eenmaal gerekruteerd, worden jongeren gedwongen deel te nemen aan drugshandel, misbruik en moord. Voor meisjes kan betrokkenheid bij gewapende groepen leiden tot verkrachting, mensenhandel of gedwongen prostitutie.

Wat zou jij doen als jij, je vrouw of je kinderen op ieder moment ontvoerd of vermoord kunnen worden? Voor pastors in Colombia is het de werkelijkheid. Ze staan letterlijk in de frontlinie. Zelfs hun vrouwen en kinderen zijn hier het slachtoffer van. Om deze kinderen een veilige plek te bieden, steunt Open Doors de bouw van opvanghuizen in Colombia.

Zet jij je in voor deze pastors en hun gezinnen? Steun een Muskathleet of ga zelf mee!

Bemoedig jij de vervolgde kerk in Colombia?

In november 2024 reizen we naar Colombia. Kom jij in beweging voor de kinderen in dit land? Bemoedig hen met jouw Muskathlon en reis mee!

Kom in beweging!

AANMELDEN

Wil jij in beweging komen voor vervolgde broers en zussen? Ga de sportieve uitdaging aan!

Meer info

Twijfel je nog of de Muskathlon iets voor jou is? We vertellen je er graag meer over.

Steun

Wil je een Muskathlon deelnemer financieel steunen? Dit kan met een donatie.

Hand in hand

Schrijf je in voor de

Maande­lijkse inspiratie­mail

Bemoedigende getuigenissen

Laatste nieuws

Inspiratie voor jou

Aanmelden inspiratiemail

Aanhef

Urgent

Gebed

Bid mee voor christenen
in India

Scroll naar boven