Jongeren­reis Egypte

Hoe gaan jouw leeftijdsgenoten om met de druk vanuit hun familie en vrienden om terug te keren naar de islam? Hoe houden zij vast aan hun geloof in de Here Jezus? Je hoort het van de jongeren die je tijdens deze reis naar Egypte ontmoet.

Over deze reis

Vertrekmaand
Juli 2024

Aantal dagen
8 dagen

Aantal reizigers
8 tot maximaal 15

Aanmelden mogelijk tot
6 mei 2024

Leeftijdscategorie
18 t/m 25 jaar

Mocht je iets jonger of ouder zijn, neem dan contact op.

Kosten
€1.875,-

De knop opent de website van Livingstone (in een nieuwe tab), onze partner die verantwoordelijk is voor het boekingsproces.

Dit ga je doen

Ontmoet Egyptische leeftijdgenoten en luister naar hun boeiende verhalen. Zij vertellen open over de uitdagingen waar zij mee te maken hebben.

“Ik zie er erg naar uit om de reizigers te ontmoeten. We gaan vertellen over de wonderen die de Here God doet, maar ook over de uitdagingen waar we elke dag mee te maken hebben.”
Een lokale jongere uit Egypte

Open je hart en luister naar deze vervolgde jongeren. Ze zijn een inspiratie voor jou! Zet jouw kwaliteiten en talenten in om deze jongeren te helpen, bijvoorbeeld door creatief bezig te zijn. Bid voor hen, bemoedig hen en word zelf bemoedigd.

Verblijf

Je verblijft in toeristen- of middenklasse hotels.

Excursies

Piramiden, sfinxen, kameel rijden, en varen op de rivier de Nijl. Je ziet en beleeft het allemaal tijdens deze toffe reis. Je bezoekt de Rotskerk, waar kerkleiders samenkomen om te bidden voor hun land. De oude binnenstad van Caïro slaan we natuurlijk niet over, net als een bezoekje aan de lokale markt (souk) om wat leuke souvenirs te scoren.

Let op! Het programma is altijd onder voorbehoud en we vragen je dan ook hierin flexibel te zijn.

Do’s en dont’s

Met welke gewoontes moet ik rekening houden in Egypte? Welke kleding kan ik wel en niet dragen? Tijdens deze reis moet je met een aantal zaken rekening houden. Welke dat zijn lichten we graag toe tijdens de voorbereidingsavond van de reis. 

Voorbereiding

Met Livingstone en Open Doors ga je goed voorbereid op reis. Voorafgaand aan de reis word je op ons kantoor uitgenodigd voor een voorbereidingsavond. Tijdens deze avond ontmoet je de andere reizigers en krijg je alle informatie over het land en het reisprogramma.  

Zelf regelen

Voor deze reis heb je nodig:  

  • Een geldig paspoort (deze dient nog zes maanden geldig te zijn op de dag van aankomst in Indonesië). 
  • Inentingen, check: www.lcr.nl
  • Visum (tijdens de voorbereidingsavond ontvang je hier meer informatie over). 
  • Wij werken met kwetsbare doelgroepen en zijn daarom extra zorgvuldig: een VOG-aanvraag bij de Nederlandse overheid en de vraag om een referentie zijn daarom onderdeel van iedere boeking.

Kosten

Voor €1.875,- reis jij met ons mee naar Egypte. Deze prijs is inclusief vliegticket, hotelovernachtingen, ontbijt en diner. Het is verstandig om zelf wat geld mee te nemen voor drankjes, lunch en fooien (15-20 euro per dag). 

De kosten voor deze reis kun je bij elkaar te sparen met behulp van crowdfunding. Vertel je omgeving waarom het zo belangrijk is te reizen naar de vervolgde kerk en vraag hen mee te betalen voor jouw reiskosten. Wacht (in verband met de veiligheid) op de instructies hierover die na jouw aanmelding volgen.  

Ga je ook mee?

Vragen

Heb je vragen over deze reis, bekijk dan de veelgestelde vragen over reizen met Open Doors. Staat je vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op via reizen@opendoors.nl.

Open Doors-dag

zaterdag 19 oktober

Open Doors-dag 2024

Scroll naar boven