Virtuele reis Afghanistan

Virtuele reis
Afghani­stan 

Maandag 11 november 19.30 uur

Waar denk jij aan bij het land Afghanistan? Aan mannen met geweren, in het blauw gehulde vrouwen, kinderen met vliegers? Of denk je aan jouw vervolgde broers en zussen, die het sinds de machtsovername door de taliban in 2021 nog zwaarder hebben gekregen?

Als je het aan de taliban vraagt, zijn er geen christenen meer in Afghanistan. Toch leven er naar schatting van Open Doors nog steeds enkele duizenden christenen in Afghanistan. Zou het niet mooi zijn als we hen op konden zoeken om hen te bemoedigen?

Met een echte reis is dat helaas onmogelijk. Maar we kunnen wel virtueel op reis naar Afghanistan om voor hen te bidden en meer over hen te leren!

het reisprogramma

Tijdens de reis hoor je verhalen van Afghaanse christenen en krijg je een inkijkje in hun leven. Je hoort interessante weetjes over Afghanistan, proeft iets van de cultuur en kunt luisteren naar een inspirerende overdenking. Natuurlijk is er ook ruimte voor gebed. 

De virtuele reis is te bekijken via een livestream die op 11 november uitgezonden wordt op het YouTube kanaal van Open Doors. De livestream begint om 19.30 uur en duurt tot ongeveer 20.30 uur.  

Meld je aan voor de virtuele reis Afghanistan

Om je voor te bereiden op de reis ontvang je in de weken voor vertrek enkele e-mails van ons. Daarin vertellen we alvast meer over Afghanistan en de vervolgde kerk in dit land. Tijdens de livestream heb je de mogelijkheid om vragen te stellen aan onze medewerkers. 

"*" geeft vereiste velden aan

Aanhef*
Toestemming*

Veelgestelde vragen

Gaan we tijdens de virtuele reis ook echt mensen uit Afghanistan zien?

Zeker! Tijdens de reis luister en kijk je naar verschillende verhalen van Afghaanse christenen. Ze vertellen over hun leven in Afghanistan en de uitdagingen waar ze als christen mee te maken hebben.

Kan ik deze reis met mijn gezin maken?

Het reisprogramma is gericht op volwassenen. Heb je tieners (12 jaar of ouder) die het wel interessant vinden, dan kun je hen laten meekijken. Houd er rekening mee dat de sprekers vaak heftige verhalen vertellen.

Moet ik Engels kunnen spreken of begrijpen om mee te gaan met deze reis?

Nee, dat hoeft niet. De reisleiders spreken Nederlands en de verhalen van de buitenlandse sprekers zijn ondertiteld. Je kunt dus prima mee op deze reis als je geen Engels spreekt.

Hoe moet ik mij voorbereiden op deze reis?

Bereid je biddend voor. Onze reizen, ook de virtuele reizen, zijn anders dan een ‘normale’ reis. We gaan namelijk in de eerste plaats om vervolgde christenen te bemoedigen. Je bent dus geen toerist die op stap gaat, maar een christen die zijn of haar familie bezoekt.

In de e-mails die je in de weken voor de reis ontvangt, vind je informatie over het land en de situatie van de vervolgde kerk. Lees deze informatie goed door, deze helpt om alvast een goed beeld te krijgen van de situatie van de vervolgde kerk in Afghanistan.

Mag ik anderen vertellen dat ik meega op deze virtuele reis?

In tegenstelling tot onze ‘gewone’ reizen mag je vrienden en familie vertellen dat je meegaat op deze virtuele reis. Sterker nog, misschien maak je hen wel zo enthousiast dat ook zij zich opgeven. Hoe meer mensen meereizen, hoe meer aandacht en gebed voor de vervolgde kerk!

Kan ik vragen stellen tijdens de reis?  

Ja, dat kan, maar alleen op het moment dat de reis live wordt uitgezonden, dus op 11 november vanaf 19.30 uur. Je kunt je vragen stellen via de livechat-functie op YouTube. Log hiervoor in op je YouTube-account. Onze medewerkers zitten klaar om je vragen te beantwoorden!  
 
Heb je na de reis nog vragen, of heb je geen YouTube-account? Neem gerust contact met ons op tijdens kantooruren, wij helpen je graag!  

Hand in hand

Schrijf je in voor de

Maande­lijkse inspiratie­mail

Bemoedigende getuigenissen

Laatste nieuws

Inspiratie voor jou

Aanmelden inspiratiemail

Aanhef

Open Doors-dag

zaterdag 19 oktober

Open Doors-dag 2024

Scroll naar boven