Extreme vervolging vereist extreme liefde

Ranglijst Christenvervolging 2023

Voor de 30e keer delen we de ranglijst Christenvervolging. Geen moment om trots op te zijn. En toch delen we opnieuw de lijst met landen waar geloven in Jezus Christus je het meest kost. Zodat vervolgende christenen wereldwijd niet worden vergeten.

Het risico van de ranglijst is dat het je kan ontmoedigen; zoveel leed voor zoveel mensen in zoveel landen. Waar moeten we beginnen? Houdt het dan nooit op?

Vervolging zal blijven, de Bijbel is daar duidelijk over. En toch zegt Jezus ‘wat je voor de minste van mijn broeders hebt gedaan, dat heb je voor Mij gedaan’. In het Koninkrijk van God is het dus belangrijk om de enkeling te zien, te horen en te helpen.

Daarom gaan we door! Want wij geloven dat geen enkele bedreigde christen alleen hoeft te staan. Samen bemoedigen en helpen we vervolgende christenen wereldwijd. Jouw gebed en steun helpt hen staande te blijven!

Deel dit

Geef vervolgde christenen hoop!

Met 96 euro krijgen zes geheime gelovigen een Bijbelse training in hoe zij kunnen omgaan met vervolging.

Met 50 euro bemoedig je twee bedreigde gezinnen met een noodhulppakket.

Met 20 euro ontvangen twee geheime gelovigen een Bijbel in hun eigen taal.

Disclaimer: Mocht er meer binnenkomen dan nodig is voor dit project, zal Open Doors dit besteden waar hulp het meest nodig is.

Open Doors helpt!

Een van de meest gewaardeerde vormen van hulp is een Bijbel in de moedertaal. Om staande te blijven ondanks vervolging, putten christenen kracht uit het Woord van God. Het hebben van een eigen Bijbel is tegelijk levensgevaarlijk. In veel landen staan zware straffen op het bezit van een Bijbel.

Toch zetten wij ons werk voort. In navolging van onze geliefde oprichter Anne van der Bijl helpen we hen die bedreigd en vervolgd worden omdat ze Jezus willen volgen. Naast het verspreiden van Bijbels bieden we ook pastorale zorg aan hen die trauma’s hebben als gevolg van vervolging. Daarbij geven we ook noodhulppakketten aan christenen die honger lijden omdat ze op de vlucht zijn voor geweld.

Samen helpen we christenen wereldwijd om staande te blijven, midden in de verdrukking.

Scroll naar boven