Gebed heeft mijn leven gered

Ayuba

Christenen in Nigeria worden vervolgd door moslimextremisten. Hun haat tegen christenen zit diep en met bruut geweld proberen zij de christenen uit te moorden. De vader van Ayuba werd onthoofd meteen nadat hij vertelde dat hij christen was.

Ayuba moest daarna vluchten omdat zijn naam op een dodenlijst staat. Hij werd verblind door haat en verdriet en was vastbesloten de moord op zijn vader te wreken. Totdat hij terecht komt in een traumacentrum van Open Doors. Hij leert niet alleen om te gaan met zijn diepe verdriet, maar komt zelfs op een punt waarop hij in staat is de moordenaars te vergeven!

Wij geloven in de kracht van herstel. Door gerichte zorg, vanuit Bijbels perspectief, helpen we jonge mannen zoals Ayuba in de Sub-Sahara, Afrika. Laat de haat niet winnen.

Doe je mee? Samen bemoedigen en helpen we getraumatiseerde christenen zoals Ayuba. Jouw gebed en steun is een geweldige bemoediging voor hen.

Deel dit

Geef vervolgde christenen hoop!

Met 58 euro krijgen twee bedreigde gezinnen een noodhulppakket met voedsel en medicijnen. 

Met 30 euro ontvangen twee vervolgde christenen traumazorg. 

Met 14 euro ontvangt een christen een vakopleiding.

Disclaimer: Mocht er meer binnenkomen dan nodig is voor dit project, zal Open Doors dit besteden waar hulp het meest nodig is.

Open Doors helpt!

Het brute geweld van Boko Haram is traumatiserend voor veel christenen in de Sub-Sahara, Afrika. Het trekt lange diepe sporen die de levens van christenen verwoesten. Open Doors kan zich hier niet bij neerleggen. Daarom helpen we mensen met trauma’s met gerichte, Bijbelse zorg. Zodat vrouwen en mannen herstellen en staande kunnen blijven.

Ayuba uit Nigeria
Ayuba moest vluchtten omdat hij op een dodenlijst stond.

Op deze manier helpen we hen om een ander antwoord te vinden dan diepe haat. Hoewel het moeilijk is en het tijd vraagt, de liefde overwint!

In navolging van onze geliefde oprichter Anne van der Bijl helpen we hen die bedreigd en vervolgd worden omdat ze Jezus willen volgen. Naast pastorale zorg aan hen die trauma’s hebben als gevolg van vervolging geven we ook noodhulppakketten aan christenen die honger lijden omdat ze op de vlucht zijn voor geweld. 

Samen helpen we christenen zoals Ayuba om staande te blijven, midden in de verdrukking. Help je mee?

Open Doors-dag

zaterdag 19 oktober

Open Doors-dag 2024

Scroll naar boven