Geloofs­vervolging bij jongeren grijpt diep in" />

Geloofs­vervolging bij jongeren grijpt diep in

Kinderen

Je kent vast deze uitspraak van Jezus: ‘Laat de kinderen tot Mij komen’. Hij die zelf als kind naar ons kwam om ons te redden. Maar waar christenen worden bedreigd of vervolgd, betalen hun kinderen meestal een hoge prijs. Juist in de fase waarin zij onbezorgd zouden moeten spelen en zich ontwikkelen, worden ze blootgesteld aan discriminatie en geweld. Kerst is voor hen een extra zware periode, omdat dit christelijke feest voor tegenstanders een uitgelezen kans is om christenen dwars te zitten. Dit trekt vaak lange, diepe sporen, soms tot in hun volwassen leven.

Open Doors bemoedigt deze kinderen en tieners. We leren hen om te gaan met bedreiging en helpen hun identiteit in Christus te ontwikkelen. Voor de kinderen doen we dat met kinderbijbels en zondagsschool. Voor tieners heeft Open Doors een app ontwikkeld met tips en bemoedigingen om staande te blijven. Daarnaast trainen we kinderwerkers en jeugdleiders in het bereiken en begeleiden van kinderen en tieners.

Deel dit

Help kinderen en tieners die bedreigd worden om de naam van Jezus

Met 75 euro ontvangen twee jeugdleiders training in het bereiken en begeleiden van jongeren.

Met 50 euro bemoedig je vijf kinderen met een kerstgeschenk.

Met 35 euro maak je zeven kinderen blij met een kinderbijbel.

Disclaimer: Mocht er meer binnenkomen dan nodig is voor dit project, zal Open Doors dit besteden waar hulp het meest nodig is.

Rapport ‘A Generation at Risk’

Wat betekent vervolging voor een kind? Wat doet het met een jongere als hij om zijn geloof buiten de groep valt? Welke invloed heeft vijandschap tegen geloof op de ontwikkeling van een zoekende puber? Op dat soort vragen stortte Open Doors-onderzoekster Helen Fisher zich afgelopen jaar. Ze sprak met ouders, kinderen en kerkelijk leiders en bracht in september de resultaten in het rapport ‘A Generation at Risk’ naar buiten.

Enkele bevindingen uit het rapport

  • Het beperken of wijzigen van leerwegen voor christelijke jongeren vermindert hun kansen zich te ontplooien.
  • Kinderen weghouden van hun christelijke ouders betekent dat zij niets meekrijgen van het christelijk gedachtegoed en berooft hen van hun belangrijkste bron van emotionele veiligheid.
  • Doelgerichte religieuze vervolging van jongeren beschadigt relaties tussen de verschillende generaties.
  • In bijna een kwart van de landen waar christenvervolging plaatsvindt, staan christelijke meisjes bloot aan seksueel misbruik of dwang, met schaamte en stigmatisering als gevolg

Download het volledige rapport Generation at Risk: Children & Youth Report 2022

Scroll naar boven