Geloven in de frontlinie

Charity

In Nigeria worden meer christenen om hun geloof in de Here Jezus vermoord dan in enig ander land. In 2021 vielen er circa 4.600 doden! Onze broers en zussen die het jihadistisch geweld van dichtbij meemaakten en overleefden, zijn vaak zwaar getraumatiseerd. Open Doors helpt ze herstellen en hun leven weer op te pakken.

Charity wist dat het volgen van de Here Jezus een groot risico is in het noorden van Nigeria. Haar angst werd werkelijkheid toen strijders van Boko Haram op een dag haar dorp naderden. Ze vluchtte samen met haar drie kinderen richting de bergen, maar haar twee oudsten raakte ze onderweg kwijt.

Deel dit

Steun getrauma­tiseerde christenen

Voor 105 euro help je een kwetsbare vrouw die dit bedrag als startkapitaal gebruikt om een eigen bedrijf op te zetten.

Voor 50 euro geef je een traumatraining aan twee christenen die te maken hebben gehad met extreme vervolging.

Met 33 euro leert een jonge weduwe of alleenstaande vrouw een vak en help je haar zo een toekomst op te bouwen.

Disclaimer: Mocht er meer binnenkomen dan nodig is voor dit project, zal Open Doors dit besteden waar hulp het meest nodig is.

Open Doors helpt!

“Toen ik de volgende ochtend thuiskwam, zag ik mijn kinderen niet. Ze waren spoorloos.” Dorpsbewoners vertelden Charity dat enkele familieleden vermoord waren. “Ik kon die dag niet eten of drinken.” Weken gingen voorbij zonder nieuws. Tot ze op een ochtend haar oudste zoon hoorde roepen. Haar kinderen waren terug! Ze lachten, huilden en dankten God.

Tegelijkertijd was er verdriet om de familieleden die vermoord waren. Ze moesten bovendien leren omgaan met de continue angst en onzekerheid: zou er opnieuw een aanval komen?

Charity kreeg hulp van Open Doors. “We wisten niet dat we getraumatiseerd waren”, vertelt Charity. Samen met andere vrouwen uit haar dorp kreeg ze traumazorg. Ze is dankbaar: “Het heeft ons geholpen om ons leven weer op te bouwen.”

Scroll naar boven