Help verwonde christenen in India

Shekhar uit India

De situatie voor christenen in India blijft extreem zwaar. Miljoenen gelovigen zijn simpelweg niet vrij om te geloven in de Here Jezus. Het verhaal van Shekhar en zijn gezin, dat hieronder te lezen is, is er helaas een van vele. Open Doors zet zich in voor hen die te maken hebben met gewelddadige vervolging, want hulp is dringend nodig. Kom vandaag nog in actie.

Deel dit

Jouw gift heeft impact op christenen in India

Met 60 euro help je een christen die na een gewelddadige aanval in het ziekenhuis behandeld moet worden. Met jouw bijdrage kan de ziekenhuisrekening van een gewonde christen worden betaald.

Met 40 euro draag je bij aan een training voor christenen in India, waarin ze leren omgaan met geloofsvervolging. Je help voorgangers als Shekhar sterk te blijven in de moeilijkste omstandigheden.

Met 25 euro geef je noodhulp aan een slachtoffer van extreme vervolging. Met jouw hulp krijgt een Indiase christen een voedselpakket en zo nodig tijdelijk onderdak.

Disclaimer: Mocht er meer binnenkomen dan nodig is voor dit project, zal Open Doors dit besteden waar hulp het meest nodig is.

Het verhaal van pastor Shekhar

Door zijn werk als voorganger wist hij dat christenen in India vaak met de nek worden aangekeken. Maar de heftige en persoonlijke vervolging die hem en zijn gezin trof, veranderde zijn leven. Op een dag arresteerden en mishandelden politieagenten hem. Ze sloegen hem op zijn rug en voeten. Zijn trommelvliezen scheurden door de harde slagen op zijn hoofd.  

‘Ik blijf Hem dienen, tot ik sterf’  

Toen hij een dag later aangifte deed, kreeg hij geen hulp. De politie beval hem het dorp te verlaten. Shekhar koos ervoor zijn gezin te beschermen en te vertrekken. Op verzoek van zijn vrouw heeft hij zijn pastorale werk tijdelijk neergelegd. “Maar ik wil niets liever dan mijn werk op een dag weer uitoefenen. Ik blijf Hem dienen, tot ik sterf.” Shekhar is momenteel nog aan het herstellen.  

Scroll naar boven