Mimi

6 updates van vrouwen­verhalen

‘Het gebed van een rechtvaardige is krachtig en mist zijn uitwerking niet’ – Jakobus 5:16.

Vraag jij je weleens af hoe het nu gaat met de mensen voor wie je gebeden hebt? Vast wel!

Hoewel dit niet altijd mogelijk is, krijgen we soms een update van onze veldwerkers.
Zo hoorden we iets terug van zes vrouwen die de afgelopen tijd met hun verhaal in deze nieuwsbrief stonden. Herinner je je Mimi, Rebecca* en Dhea* nog? Of Nadia*, Mehr* en Sahar? We willen graag met jou delen hoe het nu met hen gaat! Bij elke update vind je ook een link naar het oorspronkelijke verhaal.

* Schuilnaam

Dhea

Dhea

Dhea uit Centraal-Azië biedt nog steeds een gastvrij huis voor mensen uit haar vaderland die op zoek zijn naar een medische behandeling. Omdat de zorg rond bevallingen in haar eigen land zeer beperkt is, bezoeken vooral gezinnen in verwachting van een kindje haar huis. De meeste mensen die haar bezoeken zijn moslim. Dhea kan 20 gasten ontvangen in haar huis; als het er soms meer zijn, staat ze zelfs haar eigen bed af!

Maar af en toe zit Dhea erdoorheen, vooral na een drukke periode. “Dit werk kan erg eenzaam zijn, en soms is het emotionele en fysieke appèl dat op me gedaan wordt overweldigend”, vertelt ze. Toch deelt ze met vreugde het evangelie met haar gasten.

  • Bid je mee dat Dhea haar werk volhoudt en vrijmoedig van haar geloof blijft getuigen?

Mehr

Mehr


Het gaat een stuk beter met Mehr uit India, al is ze nog niet helemaal hersteld van haar verwondingen. De medicatie die ze gebruikte vanwege het trauma dat ze na haar mishandeling had opgelopen, heeft ze inmiddels gelukkig niet meer nodig.

Mehr heeft een baan gevonden als administratief medewerkster en kan weer regelmatig naar de ketk. Haar buren vallen haar nog geregeld lastig, maar waarschijnlijk kan Mehr binnenkort naar een ander huis. En toen haar zus onlangs trouwde, beschermde de politie het gezin tijdens de feestelijkheden.

  • Mehr heeft veel om voor te danken! Dank je met haar mee? Graag vragen we ook je gebed om verder herstel van haar verwondingen.

Mimi

Mimi


Mimi uit Irak is inmiddels 14 jaar en zit in de eerste klas van de middelbare school. Het gaat goed met haar, ze gaat graag naar school en geniet van haar nieuwe vriendinnen. Ze zorgt nog steeds voor haar kippen en wil nu ook graag kalkoenen gaan fokken. Dankzij een microkrediet kon haar gezin schapen fokken. Naast een inkomen leveren de dieren ook dagelijkse levensbehoeften voor het gezin, zoals eieren en melk.

En kip Lulu? Die leeft nog steeds. “Als Mimi op school zit, zit Lulu op de drempel van de deur op haar te wachten”, vertelt moeder Nadia lachend.

  • Dank God dat het goed gaat met Mimi. Bid dat zij en haar ouders tot zegen zijn voor hun omgeving.

Nadia

Nadia

Nadia van het Arabisch schiereiland is gegroeid in haar geloof. Ze ervaart dat God haar kracht geeft. Ze deelt Bijbelteksten en informatie over Jezus’ opstanding op social media, wat heel dapper is voor iemand uit haar land. Ze heeft een bijzonder dankpunt: jarenlang mocht zij haar kinderen niet zien van haar schoonfamilie. Nu ze ouder zijn heeft ze het contact kunnen herstellen.

  • Dank mee voor het herstelde contact tussen Nadia en haar kinderen. Bid je mee dat zij de Here Jezus ook leren kennen?

Rebecca

Rebecca

Je krijgt de hartelijke groeten van Rebecca uit Noord-Korea! Deze dappere vrouw is afgelopen jaar moeder geworden van een meisje. Rebecca laat weten erg dankbaar te zijn voor iedereen die voor haar gebeden heeft. Een gebedspunt is verhoord: er zijn meerdere vrouwen gevonden die nu getraind worden voor het werk onder Noord-Koreaanse vrouwen.

Toch is er nog steeds behoefte aan veldwerkers: ‘De oogst is groot, maar er zijn weinig arbeiders; vraag dus de eigenaar van de oogst of Hij arbeiders wil sturen om de oogst binnen te halen’ (Lucas 10:2).
(foto ter illustratie)

  • Vraag God of Hij meer arbeiders roept voor het werken onder Noord-Koreaanse vrouwen

Sahar

Sahar

Sahar uit Iran wooont al enige tijd als vluchteling in Turkije. Ze is verantwoordelijk voor het vrouwenwerk in haar kerk, dit betreft vooral gevluchte Iraanse en Afghaanse vrouwen. Ze houdt gebedsbijeenkomsten, geeft de vrouwen advies en vertelt ze het evangelie.

Het blijft belangrijk voor haar dat vrouwen hun waarde en identiteit in Christus vinden. Ze ziet hoe God werkt door de aanhoudende protesten in Iran: “In Iran komen nu meer vrouwen dan mannen tot geloof in Jezus. Dit zullen we terugzien in de manier waarop ze hun kinderen opvoeden. Ik wacht vol vertrouwen op Gods overwinning.”

Het leven in Turkije is niet gemakkelijk; de vele vluchtelingen hebben moeite de eindjes aan elkaar te knopen – ook Sahar. Daarnaast is het werk dat ze doet emotioneel erg zwaar. “Elke dag hoor ik verhalen vol pijn, vervolging en moeilijkheden. Soms overweldigt het me. Maar God geeft me van dag tot dag de kracht om door te gaan.”

  • Dank God voor Sahars toewijding aan de vrouwen die ze dient. Bid dat ze elke dag de kracht ontvangt om het vol te houden.

Urgent

Gebed

Bid mee voor christenen
in India

Scroll naar boven