Glossy-typisch-Noord-Korea

Typisch Noord-Korea

Lees de verhalen van Noord-Koreaanse christenen

De verhalen in het magazine geven je een uniek inkijkje in de levens van onze vervolgde broers en zussen. Het zijn verhalen met een boodschap van hoop. Ze laten zien wat God doet in Noord-Korea: de gevaarlijkste plek op aarde voor christenen.

In Typisch Noord-Korea lees je zeven verhalen van Noord-Koreaanse gelovigen. Zij vertrouwen in die Ene die ze ‘Hananim’ noemen, het Koreaanse woord voor God. Alle zeven zijn ze gevlucht uit Noord-Korea. Open Doors mocht hun verhaal delen om christenen wereldwijd te inspireren. We hopen dat je er verder over nadenkt, de verhalen deelt, bidt, geeft en opkomt voor onze vervolgde broers en zussen. 

Mijn man bekende in de gevangenis dat hij gelovig was. Later vertelde hij dat hij geen andere keus had dan de waarheid te vertellen, omdat ze dreigden zijn hele gezin te vermoorden. Na zijn bekentenis werden we allemaal in een isoleercel geplaatst: een kleine kooi. We kregen geen eten en drinken en konden niet slapen.

Hannah

Vraag nu de glossy aan

In Typisch Noord-Korea lees je zeven verhalen van Noord-Koreaanse gelovigen.

Ja, ik ontvang graag de glossy Typisch Noord-Korea en kies uit:

Ik ontvang voor  3 euro (verzend- en administratiekosten) de indringende glossy Typisch Noord-Korea thuis met persoonlijke verhalen en getuigenissen.

Ik draag 23 euro bij aan het werk van Open Doors, een bedrag dat nodig is voor de verspreiding van drie Bijbels onder vervolgde christenen. Ook ontvang ik de indringende glossy Typisch Noord-Korea.

Ik draag 81 euro bij voor het werk van Open Doors, een bedrag dat nodig is voor het opvangen van Noord-Koreaanse geloofsvluchtelingen in een safe house door een Open Doors-medewerker. Ook ontvang ik de indringende glossy Typisch Noord-Korea.

Disclaimer: Mocht er meer binnenkomen dan nodig is voor dit project, zal Open Doors dit besteden waar hulp het meest nodig is.

Nieuws uit Noord-Korea

Satellietfoto uit 2014 van Noord-Koreaans strafkamp 26 januari 2024

‘Kim Jong-un heropende strafkamp lang geleden’

De Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un heeft een gesloten gewaand gevangenenkamp allang weer in gebruik. Kamp 17, dat in 1983 werd gesloten, blijkt al bijna tien jaar weer te fungeren als heropvoedingskamp.   De heropening van Kamp 17 (‘Gaechon’) vond plaats in november 2014, meldt de nieuwssite Daily NK, dat een geheim netwerk heeft in Noord-Korea. Daarmee zette Kim Jong-un de tactiek van zijn voorgangers, Kim Il-sung en Kim Jong-il, voort om […]

Lees meer
Rivier Tumen 1 september 2023

China verscherpt bewaking langs grens Noord-Korea

China voert de bewaking van zijn grens met Noord-Korea fors op. Een complex netwerk van wachttorens, beveiligingscamera’s en andere apparatuur moet voorkomen dat Noord-Koreanen ongezien het land binnenkomen. Open Doors merkt de impact: “Vanuit Noord-Korea naar China reizen is zeer gevaarlijk en veel moeilijker geworden.” De verscherpte bewaking, die vooral zichtbaar is langs de oostgrens, maakt het voor Noord-Koreanen steeds moeilijker om hun autoritaire regime te ontvluchten. Ook humanitaire organisaties […]

Lees meer
Vrouwen in Noord-Korea 9 juni 2023

Vijf christenen in Noord-Korea opgepakt en verdwenen

Noord-Korea heeft vijf christenen opgepakt bij een geheime gebedssamenkomst. De politie was getipt door een informant. Over het lot van het vijftal is niets bekend. De vijf familieleden kwamen op zondag 30 april, nog voor het ochtendgloren, bijeen om samen uit de Bijbel te lezen en te bidden op een boerderij in Tongam, een dorp midden in het land. Dat deden ze vaker, maar dit keer wachtte de politie hen […]

Lees meer
Scroll naar boven