De heer Hendrikse over nalatenschap

Nalaten

Wereldwijd lijden 365 miljoen christenen onder vervolging. Dat betekent dat 1 op de 7 christenen zijn geloof niet in vrijheid kan beleven. Open Doors steunt deze christenen en brengt Bijbels en christelijke lectuur naar landen die daarvoor gesloten zijn. Daarnaast geeft Open Doors training en verleent praktische hulp, zoals traumazorg en noodhulp. Wij kunnen dit niet doen zonder uw steun en gebed.

Blijf de vervolgde kerk ondersteunen met uw nalatenschap

Wilt u ook na uw overlijden de vervolgde kerk blijven ondersteunen? Met een nalatenschap maakt u het verschil voor uw vervolgde broers en zussen en staan zij er niet alleen voor.

In deze video vertelt Pieter Hendrikse waarom hij en zijn vrouw ervoor kiezen om Open Doors op te nemen in hun testament.

Neem alstublieft de tijd en moge God u leiden om te doen wat juist is, om uw lijdende familie wereldwijd te helpen door Open Doors in uw nalatenschap op te nemen.

Anne van der Bijl, oprichter Open Doors

Hoe werkt nalaten?

Overweegt u Open Doors in uw testament op te nemen? Een testament opmaken is eenvoudig en kan veel zorgen wegnemen. Lees hieronder welke drie stappen u moet nemen om uw nalatenschap te regelen. Maar voor het zover is, kan het prettig zijn om eerst eens te praten met één van onze relatiemanagers. Zij denken graag met u mee en helpen u op weg.

1

Erfstelling of legaat kiezen

Als u wilt nalaten aan een goed doel zoals Open Doors, dan heeft u een testament nodig. Deze maakt u op bij de notaris. U kunt Open Doors begunstigen met een erfstelling of een legaat.

Kies in uw testament voor een van de twee opties:

  • Legaat toekennen aan Open Doors
    Een legaat toekennen houdt in dat u een geldbedrag of goed nalaat aan Open Doors, bijvoorbeeld een schilderij, huis of aandelen.
  • Open Doors benoemen als (mede-)erfgenaam
    Als u  Open Doors benoemt als erfgenaam, bepaalt u zelf voor welk percentage Open Doors in uw nalatenschap deelt.
2

Bespreek uw wensen met een notaris

De notaris maakt uw testament op. Tijdens het eerste gesprek vertelt u de notaris wat uw wensen zijn. De notaris informeert u over de mogelijkheden en kosten. 

3

Het testament ondertekenen met de juiste tenaamstelling

Op basis van uw wensen stelt de notaris een ontwerptekst op. Deze ontvang u per post, met een toelichting. Samen met de notaris neemt u de tekst door en kunt u eventueel wijzigingen aanbrengen. Als alles naar wens is, ondertekent u het testament. U krijgt een afschrift thuisgestuurd.

Veelgestelde vragen

Wat gebeurt er met mijn nalatenschap?

Open Doors gaat zeer zorgvuldig met uw nalatenschap om. Wij zetten het in om de vervolgde kerk te blijven ondersteunen. Dat gebeurt op verschillende manieren. Denk bijvoorbeeld aan:
Verspreiding van Bijbels;
Bijbel- en discipelschapstrainingen;
Noodhulp (voedsel, kleding, medicijnen);
Trainingen om christenen voor te bereiden op vervolging;
Tijdelijke opvang in een safe house;
Traumatherapie.
Met uw nalatenschap staan uw vervolgde broers en zussen er niet alleen voor.

Moet ik rekening houden met een minimumbedrag bij een nalatenschap? 

U bepaalt zelf hoeveel u nalaat aan Open Doors. Wel moet u er rekening mee houden dat er kosten zijn verbonden aan het opstellen van uw testament.   

Kan Open Doors mij ontzorgen als het gaat om het regelen van mijn nalatenschap?

In een persoonlijk gesprek met onze relatiemanager Pieter Frankema kunt u al uw vragen stellen. Hij helpt u graag op weg. Neem contact met hem op via nalaten@opendoors.nl

Wat kost een testament?

Een testament is alleen geldig als het door de notaris is opgesteld. U kunt dat niet zelf doen. De tarieven zijn vrij, waardoor de prijzen per notaris nogal verschillen.
Voor een notaris bij u in de buurt kunt u de website notaris.nl raadplegen. Open Doors kan u ook in contact brengen met een bij ons bekende notaris bij u in de buurt.

Betaalt Open Doors erfbelasting?

Een nalatenschap aan Open Doors is vrijgesteld van erfbelasting. Dat betekent dat 100 procent van de nalatenschap wordt besteed aan de vervolgde kerk.

Vraag de gratis nalaten-brochure aan

"*" geeft vereiste velden aan

Aanhef*

Saeds leest de Bijbel
Vrouw in handen van een andere vrouw

‘Nalaten, investeren in eeuwigheidswaarde’

Wat beweegt iemand om na zijn sterven een bedrag na te laten aan Open Doors? De tante van Heleen Reitsma bestemde een deel van haar nalatenschap voor de vervolgde kerk. “Zij genoot van het ervaren van gemeenschap, van de naam van God openlijk kunnen belijden. Ze had grote compassie met christenen die dat stiekem en in hun eentje moesten doen.” In de familie noemde iedereen haar ‘tante Cock’ en tijdens […]

Lees het verhaal
Meneer Hendrikse

‘Mijn nalatenschap is in goede handen’

Vanzelfsprekend, zo voelt de keuze voor meneer Hendrikse om een goed doel als Open Doors in zijn nalatenschap op te nemen. “Mijn vrouw en ik hebben geen kinderen”, begint hij zijn verhaal. “Bovendien hoeven we voor onze eigen familie niets achter te laten: zij zijn rijk genoeg. Maar onze geestelijke familie, die kan wél wat gebruiken.” “Natuurlijk is het niet leuk om je dood onder ogen te zien, maar het […]

Lees het verhaal
Scroll naar boven