Wat kun jij doen?

Geen christen ter wereld zou vervolging alleen moeten doorstaan. Open Doors zet zich ervoor in dat vervolgde christenen ervaren dat ze onderdeel uitmaken van een wereldwijde familie in Christus. Jij bent daarin een belangrijke schakel! Sta naast je vervolgde broers en zussen. Dat kan op verschillende manieren.  

Versterk de vervolgde kerk

Als Lichaam van Christus zijn we geroepen om één te zijn. Als één lid lijdt, lijden we allemaal mee (1 Korintiërs 12:26). Zet je in voor je broers en zussen die lijden omdat ze Jezus Christus willen volgen. Jouw betrokkenheid en gebed zorgen ervoor dat zij er niet alleen voor staan en standhouden. Kies wat bij jou past om te doen.     

Wat kun jij doen?

Versterk de vervolgde kerk

Bid

‘Bid voor ons’, is het eerste wat vervolgde christenen vragen. Gebed verbindt jou met je geloofsfamilie wereldwijd.

Geef

Dankzij jouw steun kan Open Doors wereldwijd vervolgde christenen helpen en staan ze niet alleen in vervolging. 

Ga

Stap in de frontlinie. Ga mee op reis naar de vervolgde kerk, bezoek een event of kom naar het Bezoekerscentrum of Smokkelbos. 

Narendran en Kavita

India
Kiest!

Actueel

Versterk Indiase christenen onder extreem geweld

De kerk in India staat hevig onder druk! Het aantal aanvallen op kerken, christelijke scholen en huizen van christenen neemt schrikbarend toe. Met de verkiezingen die nu plaatsvinden lijkt de kans groot dat radicale hindoes hun koers kunnen voortzetten om van India een hindoeïstische staat te maken.

Open Doors

Speciaal voor…

Christenvervolging treft kinderen, jongeren en ouderen, mannen en vrouwen. Raakt een specifieke doelgroep binnen de vervolgde kerk jouw hart of ben je heel praktisch op zoek naar materiaal om in je kerk of bijbelstudiegroep te gebruiken? Kies hieronder een doelgroep, download of vraag materialen aan, of laat je inspireren om een actie te organiseren.

Ook voor
jou?

WORD JIJ AMBASSADEUR VAN OPEN DOORS? 

Vervolgde christenen hebben een stem nodig die hun verhaal vertelt. Jij kunt die stem zijn! Breng jij de vervolgde kerk in jouw omgeving onder de aandacht op een manier die bij jou past? Open Doors helpt je met informatie en materialen.  

Centraal-aziatische-christenen-bidden
Mensen die God aanbidden in de kerk

Nodig een spreker van Open Doors uit

Open Doors-sprekers vertellen graag over de vervolgde kerk. Uiteraard wordt het verhaal goed afgestemd op elke groep: kinderen (vanaf groep 3), jongeren, senioren, mannen of vrouwen. Ook zijn er sprekers en predikanten die de zondagse preek kunnen verzorgen. Goed om te weten Locatie: elke gewenste locatie in Nederland of Vlaanderen Duur presentatie: in overleg, vanaf 30 minuten Vorm: onze presentaties zijn interactief Inhoud: vervolgde christenen kunnen hun verhaal zelf niet […]

Meer informatie
Mercy

Stuur een kaart

Krijg jij wel eens een kaartje door de brievenbus? Wie dachten er aan jou toen je ziek was, toen er een familielid overleed of die je gewoon spontaan wat bemoedigende woorden wilde meegeven?   Jouw vervolgde broers en zussen kunnen ook wel een bemoediging gebruiken. Denk aan die vader die al vijf jaar opgesloten zit in een Iraanse gevangenis, aan dat 18-jarig meisje die verstoten is door haar familie, een kind […]

Lees meer
Saeds leest de Bijbel
Scroll naar boven