Bezoekers­centrum

Welkom in het Open Doors Bezoekers­centrum!

Geïnspireerd worden door de vervolgde kerk? Beleven waar en hoe het werk van Open Doors ooit begon? Kom naar het Open Doors Bezoekerscentrum in Ermelo! Loop rond in het kantoor van ‘Gods smokkelaar’ Anne van der Bijl, de grondlegger van Open Doors. Sluit jezelf voor een paar minuten op in een gevangeniscel om van een medegelovige te horen hoe het is om vast te zitten vanwege je geloof. En kinderen vanaf 8 jaar? Die kruipen in de huid van een Bijbelsmokkelaar met een spannende smokkeltocht door het Bezoekerscentrum of in het nieuwe Smokkelbos!

Wat kun je verwachten?

Het Open Doors Bezoekerscentrum en het Smokkelbos brengen de vervolgde kerk dichtbij. Op de plek waar tientallen jaren geleden campers en caravans werden omgebouwd tot smokkelvoertuigen komt de geschiedenis van Open Doors tot leven. Je wandelt ook door het heden, zodat je ontdekt waar ter wereld vandaag de dag christenen worden vervolgd om hun geloof en welk verschil jij voor hen kunt maken. Al meer dan 10.000 mensen gingen je voor!

Eerst meer weten?

We hebben alle praktische informatie rondom een bezoek aan het Open Doors Bezoekerscentrum en het Smokkelbos voor je op een rij gezet. Een bezoek aan het Open Doors Bezoekerscentrum of het Smokkelbos is erg geschikt voor kerkenraden, diaconieën, Bijbelstudiegroepen, groepen catechisanten, vrouwengroepen of uitjes van andere kerkelijke groeperingen.

Uiteraard ben je ook welkom om alleen of met je gezin een bezoek te komen brengen! Het Open Doors Bezoekerscentrum en het Smokkelbos zijn geschikt voor (bijna) alle leeftijden. Let hier even op als je met kleine kinderen komt.

Nieuw!

Het Smokkelbos is open! In het bos achter het Open Doors Bezoekerscentrum kunnen kinderen, tienerclubs en jongerengroepen op Smokkeltocht om de geheime code te kraken. Op een uitdagende en interactieve manier, met raadsels en fysieke opdrachten, maken kinderen en jongeren kennis met het thema christenvervolging en het wereldwijde werk van Open Doors. Kom langs met je gezin of groep!  

Groepsbezoek?

Een bezoek met een groep van meer dan 10 personen (óók buiten reguliere openingstijden) is mogelijk.

Handig om te weten

  • Het Bezoekerscentrum en het Smokkelbos zijn alleen toegankelijk met een online geboekt ticket.
  • Je ticket is alleen geldig op de door jouw gekozen dag en starttijd.
  • De rondleiding en bezoek aan het bezoekerscentrum duurt zo’n anderhalf tot twee uur.
  • Wil je eerst nog een kopje koffie/thee drinken? Kom dan minimaal 15 minuten voor aanvang van de starttijd.
Open Doors-dag

zaterdag 19 oktober

Open Doors-dag 2024

Scroll naar boven