Voor kinderen en kinder­werk­ers

Wil jij in jouw klas, in de kerk of gewoon thuis stilstaan bij de vervolgde kerk of juist in actie komen?

Op deze pagina vind je materiaal die jou daarbij kan helpen! Of bekijk het handige overzicht van al ons kinderwerk, met tips voor wat je kunt doen als je veel of juist weinig tijd hebt om aandacht aan de vervolgde kerk te besteden. Heb je vragen of tips? Mail ze gerust naar info@opendoors.nl!

Jin-ho woont met zijn ouders in Noord-Korea. Net als veel andere Noord-Koreanen hebben ze het zwaar, er is nooit genoeg te eten. Jin-ho plukt zelfs gras om soep van te maken. Als Jin-ho een bijzondere opdracht krijgt van zijn juf, verandert zijn leven voor altijd. Hoe? Dat hoor je in dit spannende hoorspel!

Open Doors video’s voor Kinderen

Bekijk onze video’s speciaal voor kinderen in onze playlist-voor-kinderen op ons YouTube-kanaal.

Wat kun jij doen?

Christenen die vervolgd worden lijken soms zo ver weg. Toch kun je veel doen. Probeer bijvoorbeeld eens elke dag een kort gebed uit te spreken voor hen die jouw steun goed kunnen gebruiken. Je kunt ook een spaaractie doen met je klas of kerk.

Ook zijn er regelmatig schrijfacties speciaal om kinderen en jongeren te bemoedigen.

Kinderranglijst Poster 2024

Bestel het Geheime Vrienden pakket

Wat kun jij doen? Wat als je van Jezus houdt in een land waar dat verboden is? Zoals in Noord-Korea, Laos of Egypte. Kinderen van jouw leeftijd hebben het hier moeilijk. Alleen maar omdat ze voor Jezus kiezen. Hoe oneerlijk is dit! Maar wat als… je ze zou kunnen helpen? Dat kan! Door een gebedsreis rond de wereld. Nee, je kunt niet echt op bezoek bij christenen die het zwaar hebben. Dat […]

Nu bestellen
Kindermateriaal Open Doors maart 2024

Digitaal kindermateriaal

‘Hoe maak ik christenvervolging bespreekbaar voor kinderen?’ Dit vraag jij je misschien weleens af. En dat is begrijpelijk: christenvervolging is een belangrijk, maar ook heftig onderwerp. Bovendien is het iets wat ver weg kan voelen. Alle christenen wereldwijd vormen echter samen het Lichaam van Christus. Daarom is het belangrijk dat ook kinderen horen over de vervolging van hun geestelijke broers en zussen, en dat ze met hen leren meeleven. Open […]

Download het materiaal
Mensen die God aanbidden in de kerk

Nodig een spreker van Open Doors uit

Open Doors-sprekers vertellen graag over de vervolgde kerk. Uiteraard wordt het verhaal goed afgestemd op elke groep: kinderen (vanaf groep 3), jongeren, senioren, mannen of vrouwen. Ook zijn er sprekers en predikanten die de zondagse preek kunnen verzorgen. Goed om te weten Locatie: elke gewenste locatie in Nederland of Vlaanderen Duur presentatie: in overleg, vanaf 30 minuten Vorm: onze presentaties zijn interactief Inhoud: vervolgde christenen kunnen hun verhaal zelf niet […]

Meer informatie

Spreekbeurt­pakket

Wil jij in jouw klas iets vertellen over de vervolgde kerk? Dan heb je een mooi, maar ook wel lastig onderwerp gekozen!

Open Doors helpt je graag op weg met een spreekbeurtpakket. Hierin staat allerlei informatie over Open Doors: hoe zijn we ontstaan? Welke bijzondere dingen zijn er de afgelopen jaren gebeurd? En ook: wat kunnen jij en jouw klas doen voor vervolgde christenen?

Download het pakket gratis en je kunt direct aan de slag met jouw spreekbeurt. Succes!

Kinderboeken Open Doors Keigoed Ontsnapt Vreemde Vogels

Kinderboeken

Ben je 10 jaar of ouder en ben je benieuwd hoe vervolgde kinderen leven? Lees dan een of meer van de kinderboeken over de vervolgde kerk.

In Keigoed ontmoet je de Chinese Shing en Hai die beste vrienden zijn. Maar of dat zo blijft? Juan Julio weet dat zijn vader gevaarlijk werk doet. Maar zo gevaarlijk?

Vreemde vogels vertelt over de situatie van christenen in Colombia.

De Syrische Abia probeert zijn geloof geheim te houden. Samen met zijn familie moet hij zelfs vluchten! Dat lees je in Noodsprong.

Alle kinderboeken zijn als e-book verkrijgbaar en een aantal boeken is ook als leesboek te vinden in onze webshop.

Hand in hand

Schrijf je in voor de

Maande­lijkse inspiratie­mail

Bemoedigende getuigenissen

Laatste nieuws

Inspiratie voor jou

Aanmelden inspiratiemail

Scroll naar boven