Vrouwen in de kerk

Voor vrouwen

Open Doors is verbonden met vrouwen van over heel de wereld. Ga jij de verbinding ook met hen aan? Dat kan op allerlei manieren. We hebben ze hieronder op een rijtje gezet.

Bid

Open Doors vraagt jouw gebed voor vrouwen. In de categorie vervolgde christenen, zijn meisjes en vrouwen namelijk extra kwetsbaar. Vervolging van vrouwen is vaak complex, gewelddadig en verborgen. In tegenstelling tot vervolging van mannen. Die is doelgericht, ernstig en zichtbaar. Dat blijkt uit het onderzoek dat Open Doors deed naar genderspecifieke vervolging (7 maart 2022).

In antwoord op deze schrijnende feiten, willen wij je aanmoedigen om te bidden voor een aantal vrouwen uit de vervolgde kerk. Elke twee maanden vind je hieronder actuele getuigenissen, inclusief gebedspunten. Je kunt die bijvoorbeeld in jouw eigen gebedsgroep onder de aandacht brengen. Bij een bestaande gebedsgroep in Nederland of Vlaanderen aanhaken kan ook. Neem voor meer informatie over een groep bij jou in de buurt contact met ons op. 

Vrouwenevent

‘Geboren voor vandaag’. Dat is het thema van het vrouwenevent op zaterdag 23 maart 2024. Ben jij er ook bij?

De verhalen van Ji-ho, Sanaz en Rehena

Ji-ho uit Noord-Korea
Op een dag komen politieagenten naar het huis van Ji-ho. Alles wordt overhoop gehaald in een zoektocht naar twee verboden voorwerpen: een radio en een Bijbel.
Lees het volledige verhaal van Ji-ho

Sanaz uit Iran
Sanaz is pas 13 als ze uitgehuwelijkt wordt. Vijf jaar later wordt haar tweede kind geboren, in een tweede huwelijk, dat kort daarop ook strandt: “Ik was een meisje zonder identiteit.”
Lees het volledige verhaal van Sanaz

Rehena uit Pakistan
Het leven in Pakistan is moeilijk voor christelijke vrouwen. Discriminatie, uithuwelijking en misbruik zijn aan de orde van de dag.
Dit is het verhaal van Rehena. In Pakistan leven duizenden christelijke vrouwen zoals zij.
Lees het volledige verhaal van Rehena

*Schuilnaam

Ji-ho (foto ter illustratie)

Vrouwen­verhalen en gebedspunten in je
mailbox ontvangen?

Schrijf je dan hieronder in voor het Vervolgde Vrouwen Gebedsnieuws. Je ontvangt dan elke maand een e-mail met indrukwekkende getuigenissen van vervolgde vrouwen, inclusief gebedspunten.

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Aanhef*
Toestemming*

Schrijf

Wil je behalve bidden ook concreet iets doen? Jouw vervolgde broers en zussen kunnen wel een bemoediging gebruiken. Stuur jij hen een kaartje?

Scroll naar boven