Vrouwen in de kerk

Voor vrouwen

Open Doors is verbonden met vrouwen van over heel de wereld. Ga jij de verbinding ook met hen aan? Dat kan op allerlei manieren. We hebben ze hieronder op een rijtje gezet.

Bid

Open Doors vraagt jouw gebed voor vrouwen. In de categorie vervolgde christenen, zijn meisjes en vrouwen namelijk extra kwetsbaar. Vervolging van vrouwen is vaak complex, gewelddadig en verborgen. In tegenstelling tot vervolging van mannen. Die is doelgericht, ernstig en zichtbaar. Dat blijkt uit het onderzoek dat Open Doors deed naar genderspecifieke vervolging (7 maart 2022).

In antwoord op deze schrijnende feiten, willen wij je aanmoedigen om te bidden voor een aantal vrouwen uit de vervolgde kerk. Elke twee maanden vind je hieronder actuele getuigenissen, inclusief gebedspunten. Je kunt die bijvoorbeeld in jouw eigen gebedsgroep onder de aandacht brengen. Bij een bestaande gebedsgroep in Nederland of Vlaanderen aanhaken kan ook. Neem voor meer informatie over een groep bij jou in de buurt contact met ons op. 

Vrouwenevent

Wegens grote belangstelling in 2024 kun je nu alvast jouw tickets voor het Vrouwenevent op 8 maart 2025 in Veenendaal reserveren.

De verhalen van Kavita, Banumathi en Gulmira

Kavita* uit India 
Altijd als Kavita naar de kerk gaat, laat ze haar schoenen uit eerbied voor God in de hal achter. Groot is de schok als ze op een dag de dienst verlaat en ziet wat er in de hal is gebeurd: al het schoeisel is in stukken gesneden.  
Lees het volledige verhaal van Kavita 

Banumathi* uit India 
In Banumathi’s kerk is een ware opwekking gaande. Helaas is niet iedereen daar blij mee. Op een dag staat er een grote menigte politieagenten voor de deur van haar kerk. 
Lees het volledige verhaal van Banumathi 

Gulmira* uit Centraal-Azië 
Gulmira is een jonge vrouw uit Centraal-Azië. Als haar vader ontdekt dat ze stiekem een kerk bezoekt, schopt hij haar resoluut het huis uit.  
Lees het volledige verhaal van Gulmira 

*Schuilnaam

Vrouwen­verhalen en gebedspunten in je
mailbox ontvangen?

Schrijf je dan hieronder in voor de Vervolgde Vrouwen Gebedsbrief. Je ontvangt dan elke maand een e-mail met indrukwekkende getuigenissen van vervolgde vrouwen, inclusief gebedspunten.

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Aanhef*
Toestemming*

Schrijf

Wil je behalve bidden ook concreet iets doen? Jouw vervolgde broers en zussen kunnen wel een bemoediging gebruiken. Stuur jij hen een kaartje?

Urgent

Gebed

Bid mee voor christenen
in India

Scroll naar boven