Vrouwen in de kerk

Voor vrouwen

Open Doors is verbonden met vrouwen van over heel de wereld. Ga jij de verbinding ook met hen aan? Dat kan op allerlei manieren. We hebben ze hieronder op een rijtje gezet.

Bid

Open Doors vraagt jouw gebed voor vrouwen. In de categorie vervolgde christenen, zijn meisjes en vrouwen namelijk extra kwetsbaar. Vervolging van vrouwen is vaak complex, gewelddadig en verborgen. In tegenstelling tot vervolging van mannen. Die is doelgericht, ernstig en zichtbaar. Dat blijkt uit het onderzoek dat Open Doors deed naar genderspecifieke vervolging (7 maart 2022).

In antwoord op deze schrijnende feiten, willen wij je aanmoedigen om te bidden voor een aantal vrouwen uit de vervolgde kerk. Elke twee maanden vind je hieronder actuele getuigenissen, inclusief gebedspunten. Je kunt die bijvoorbeeld in jouw eigen gebedsgroep onder de aandacht brengen. Bij een bestaande gebedsgroep in Nederland of Vlaanderen aanhaken kan ook. Neem voor meer informatie over een groep bij jou in de buurt contact met ons op. 

Vrouwenevent

Wegens grote belangstelling in 2024 kun je nu alvast jouw tickets voor het Vrouwenevent op 8 maart 2025 in Veenendaal reserveren.

De verhalen van Ayesha, Xiaolu en Mariam

Ayesha* uit Somalië
Een Somaliër die het islamitische geloof verlaat, brengt schande over de familie. Als Ayesha* tot geloof in Christus komt, wordt ze verstoten door haar familie. Een aanslag op haar leven wordt met vreugde door hen begroet.
Lees het volledige verhaal van Ayesha

Xiaolu* uit China
De Chinese tiener Xiaolu krijgt thuisonderwijs van haar christelijke ouders. Zo mijden ze de communistische lessen op staatsscholen. Hun keuze heeft echter grote gevolgen voor Xiaolu.
Lees het volledige verhaal van Xiaolu

Mariam* uit Egypte
De Egyptische Mariam heeft alles wat haar hart begeert: vier lieve dochters, een stabiel inkomen en een liefdevolle man, die altijd klaarstaat voor zijn naaste. Tot haar man op een dag wreed wordt vermoord. Mariam geeft God de schuld.
Lees het volledige verhaal van Mariam

*Schuilnaam

Vrouwen­verhalen en gebedspunten in je
mailbox ontvangen?

Schrijf je dan hieronder in voor de Vervolgde Vrouwen Gebedsbrief. Je ontvangt dan elke maand een e-mail met indrukwekkende getuigenissen van vervolgde vrouwen, inclusief gebedspunten.

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Aanhef*
Toestemming*

Schrijf

Wil je behalve bidden ook concreet iets doen? Jouw vervolgde broers en zussen kunnen wel een bemoediging gebruiken. Stuur jij hen een kaartje?

Scroll naar boven