Wandelende vrouwen

Wandelen voor vervolgde vrouwen

Ze wilden dat ik me bekeerde tot de islam en misbruikten me dagelijks. Soms dwongen ze mensen hun eigen graf te graven. Dan moesten ze erin stappen en werden ze neergeschoten. Ik had alle hoop verloren. Ik dacht dat God me in de steek had gelaten.”

Habiba* uit Burkina Faso

Habiba uit Burkina Faso maakte verschrikkelijke dingen mee toen ze werd ontvoerd door jihadistische militanten. Al bijna 70 jaar steunt Open Doors vrouwen als zij die slachtoffer zijn van christenvervolging. En jij kan ons daarbij helpen.

*Schuilnaam

Download deze video

Organiseer een wandeltocht

Organiseer een wandeltocht voor vervolgde vrouwen en zamel geld in voor vervolgde vrouwen in Afrika.

Weet je (nog) niet hoe je dit moet aanpakken? Wij helpen je graag op weg! Meld je aan als organisator en download daarna alle materialen die je nodigt hebt om een wandeltocht te organiseren.

Wandelende vrouwen Afrika

Hoe werkt het?

Meld je aan als organisator van Wandelen voor vervolgde vrouwen door hieronder je e-mailadres in te vullen. Na je aanmelding ontvang je van ons:

  • Een handleiding die je op weg helpt in de organisatie van jouw wandeltocht.
  • Bewegwijzering met opdrachten om de route uit te zetten.
  • Informatie over het project in Afrika (incl. QR-code en betaallink om geld in te zamelen).
  • Promotiemateriaal.
  • Informatie en verhalen over vervolgde vrouwen om met de deelnemers te delen.

Wil je iets anders doen dan wandelen? Je kunt je uiteraard ook op een andere manier inzetten voor vervolgde vrouwen. Organiseer bijvoorbeeld een fietstocht, kleine marathon, paardenrit, of blotevoetenwandeling.

Download de materialen

Vul je e-mailadres in en download gelijk de handleiding die je helpt bij het organiseren van jouw wandeltocht.

Het doel van Wandelen voor vervolgde vrouwen

Wandelen voor vervolgde vrouwen is gekoppeld aan een project waarin hulp wordt geboden aan vervolgde vrouwen in Afrika. De vervolging in Afrika wordt namelijk steeds gewelddadiger van aard.

Christelijke vrouwen en/of meisjes in Afrika…

  • Leven met constante angst voor aanvallen op hun dorp, zijn heftig getraumatiseerd of rouwen om vermoorde familieleden.
  • Lopen een groot risico te worden ontvoerduitgehuwelijkt of verkracht door extremistische groeperingen.
  • Worden als een schande voor de familie gezien als ze seksueel beschadigd of zelfs zwanger zijn door het toedoen van extremistische strijders. Het resultaat is dat ze verstoten worden door de gemeenschap en op zichzelf aangewezen zijn.
  • Worden door hun eigen familie onder druk gezet om hun geloof in de Here Jezus te verloochenen. Dit gebeurt bijvoorbeeld door huisarrest, fysiek geweld of door een gedwongen huwelijk met een moslim.  

Sta jij op tegen gewelddadige vervolging?

Open Doors helpt deze vervolgde vrouwen om staande te blijven. Dit doen we door het bieden van traumazorg en cursussen en daarnaast helpt Open Doors ook met praktische zaken zoals voedsel, kleding, medicijnen en investeringen zodat vrouwen een eigen ze een eigen bedrijfje kunnen starten en zichzelf kunnen onderhouden.

Kom in beweging, haal je wandelschoenen uit de kast en help vervolgde vrouwen in Afrika!

Scroll naar boven