Ondersteun met een gift

Geef voor vervolgde christenen

Hoe kom je aan een Bijbel als dat een verboden boek is in het land waar je woont? Waar word je opgebouwd in geloof als je op zondag niet naar de kerk kunt? Wie helpt je als je kampt met je trauma’s en gevoelens van angst en onzekerheid na een aanslag of bedreiging door vervolging?  

Open Doors helpt vervolgde christenen met Bijbels, training en praktische hulp. Om die hulp te kunnen bieden, is geld nodig. Jouw financiële steun maakt een groot verschil in de levens van vervolgde christenen.  

Hand in hand

Manieren om te geven

Het werk van Open Doors is volledig afhankelijk van donaties. Elke euro draagt bij aan het versterken van de vervolgde kerk. Er zijn verschillende mogelijkheden waarop je financieel kunt bijdragen.

Word donateur 

Met een vaste gift is de vervolgde kerk verzekerd van hulp. Door jouw steun kan Open Doors vervolgde christenen structureel bijstaan. 

Maandelijks ondersteunen 

Structurele hulp bieden 

Hoop geven in vervolging 

Geef eenmalig

Help met jouw eenmalige gift vervolgde christenen stand te houden te midden van vervolging. Geef waar de nood het hoogst is. 

Nergens aan vast 

Hulp bieden in nood 

Doneer veilig en snel 

 

Geef als bedrijf

Goed doen voor vervolgde christenen met je bedrijf of stichting? Maak het werk van Open Doors mogelijk met een zakelijke donatie.  

Samen verschil maken 

Wereldwijd verbonden 

Fiscaal aantrekkelijk 

Khada

Geheime Gelovigen

Actueel

Laat geheime gelovigen niet alleen staan

Geheime gelovigen in Afghanistan, Egypte en landen in het Midden-Oosten en Noord-Afrika leven onder constante druk van extreme vervolging. Ze missen het samenzijn met andere christenen om hun geloof mee te delen en elkaar te bemoedigen. Laat geheime gelovigen daarom niet alleen staan.

Steun zoals jij dat wil

Vietnamese vrouw

Geef met belastingvoordeel

De vervolgde kerk steunen met een belastingvrije donatie? Dat kan door een periodieke schenkingsovereenkomst te ondertekenen.

Bekijk de mogelijkheden
Vrouw met kind

Nalaten aan Open Doors

Wereldwijd lijden 365 miljoen christenen onder vervolging. Dat betekent dat 1 op de 7 christenen zijn geloof niet in vrijheid kan beleven. Open Doors steunt deze christenen en brengt Bijbels en christelijke lectuur naar landen die daarvoor gesloten zijn. Daarnaast geeft Open Doors training en verleent praktische hulp, zoals traumazorg en noodhulp. Wij kunnen dit niet doen zonder uw steun en gebed. Blijf de vervolgde kerk ondersteunen met uw nalatenschap […]

Hoe werkt het?
Kerkdienst in een verwoeste kerk in Nigeria

Voor kerken

Wil je binnen jouw kerk of gemeente de vervolgde kerk onder de aandacht brengen? Open Doors denkt graag met je mee over passende projecten. Niet elke gemeente is immers hetzelfde. Open Doors helpt je graag met een aantal materialen. Bekijk hieronder een aantal van de mogelijkheden die we bieden om in jouw kerk of gemeente aandacht te besteden aan de vervolgde kerk.

Meer info
Kerk in Nigeria, Bauchi

Doe een grote gift

Overweeg je een grote gift? Dat is een geweldige bemoediging voor de vervolgde kerk. Met een grote schenking kan Open Doors blijven werken op plekken waar de nood het hoogst is. Voor Open Doors is geen plek onbereikbaar om vervolgde geloofsgenoten bij te staan. Geen christen mag er alleen voor staan als hij te maken krijgt met vervolging om zijn geloof in Christus. Jouw gebed en steun voor je vervolgde […]

Meer info

Projecten voor de vervolgde kerk 

Ontdekken waar vervolgde christenen jouw hulp het best kunnen gebruiken? Bekijk de projecten die Open Doors momenteel uitvoert in landen of regio’s waar christenen worden vervolgd om hun geloof.  

Khada portret

Laat geheime gelovigen niet alleen staan

In Afghanistan is de keuze voor Christus een kwestie van leven of dood. Wie de islam de rug toekeert, is zijn leven niet zeker. De man van Khada* werd ontvoerd, gemarteld en vermoord nadat hij in het diepste geheim een Bijbelstudiegroep bezocht. Khada is een geheime gelovige Een kerk om op zondag samen te komen, is er in Afghanistan niet. Volgens de Taliban zijn er helemaal geen christenen in het […]

Bekijk het project
Narendran en Kavita

Versterk Indiase christenen onder extreem geweld

Het begon met doormidden gesneden schoenen en slippers bij de kerk. Dat was de eerste daad van vervolging tegen de kleine christelijke gemeenschap van voorgangersechtpaar Narendran en Kavita. Daarna ging het van kwaad tot erger. Van het verstoren van een begrafenis tot het bewusteloos slaan van Kavita en vernielingen in en aan hun kerkgebouw. Dit zijn geen incidenten De kerk in India staat in brand. Het aantal aanvallen op kerken, […]

Bekijk het project
Simin uit Iran

Versterk vrouwen uit de vervolgde kerk

De vervolging van vrouwen in het Midden-Oosten vindt veelal in het verborgene plaats. Achter de voordeur, waar vrouwen veilig zouden moeten zijn. Ze worden psychisch mishandeld met huisarrest. Fysiek vernederd door seksueel geweld. Geestelijk gebroken door een gedwongen huwelijk met een islamitische man.   Simin uit Iran betaalde een hoge prijs voor haar geloof in Christus: ze ontvluchtte haar land. Maar vanaf de plek waar ze nu zit, versterkt ze christelijke […]

Bekijk het project

Help vandaag nog

Doneer nu

Met jouw gift steun je vervolgde christenen die hulp nodig hebben.

Bedrag

Frequentie

Veelgestelde vragen

Hoe gaat Open Doors om met mijn donatie?

Open Doors vindt het belangrijk om goed om te gaan met giften die ons worden toevertrouwd om de vervolgde kerk te ondersteunen. Als je een donatie doet, gaat jouw geld naar één van de projecten die Open Doors uitvoert in landen waar christenen worden vervolgd om hun geloof. Een heel klein deel van elke euro die je geeft, gaat naar kosten die we in Nederland maken. 
 
Het percentage van alle inkomsten die Open Doors kreeg in 2023 dat daadwerkelijk naar de doelstelling van Open Doors ging, was 83,7 procent. Van elke euro ging dus bijna € 0,84 naar Bijbelverspreiding, training, hulpverlening en voorlichting. 

Voor fondsenwerving gaven we 8,4 procent uit van wat we daarmee aan inkomsten ophaalden. Onze eigen norm hiervoor is maximaal 15 procent. Van onze totale uitgaven hebben we 2,9 procent besteed aan beheer en administratie. Onze interne norm hiervoor is maximaal 5 procent.

Hoe komt mijn gift bij een project in de vervolgde kerk terecht?

Donaties die Open Doors vanuit Nederland en België ontvangt, worden afgedragen aan Open Doors International. Deze internationale tak van Open Doors zorgt ervoor dat donaties terechtkomen in landen waar christenen worden vervolgd. Als je geeft voor een speciaal project of een specifieke situatie, dan kun je erop vertrouwen dat je donatie daarvoor wordt gebruikt. In de meeste landen waar Open Doors de vervolgde kerk ondersteunt, werken we met nationale of lokale partners, zoals kerken en hulporganisaties. Op deze manier helpen we lokale kerken of kerkelijke gemeenschappen te versterken op de plek waar ze zijn. 

Op welke manier kan ik het best doneren aan Open Doors?

Dat is aan jou. Geef op de manier die jij het prettigst vindt. Misschien wil je eenmalig doneren of juist structureel de vervolgde kerk ondersteunen door donateur te worden. Of maak zelf een (regelmatige) gift over op IBAN NL08 INGB 0000 007733 t.n.v. Stichting Open Doors in Ermelo. Woon je in België? Gebruik dan: IBAN-nummer: BE82.0000.2241.3868, BIC-code: BPOTBEB1.
  
Als je volledig belastingvrij wilt doneren, sluit dan een periodieke schenkingsovereenkomst af. Doordat je een periode van minimaal vijf jaar structureel geeft, zorg je ervoor dat Open Doors de vervolgde kerk van hulp kan blijven voorzien.  

Denk je na over een nalatenschap of erfenis aan de vervolgde kerk? Door een bedrag na te laten aan Open Doors, geef je vervolgde christenen hoop en hulp, ook als jij er niet meer bent.  

Hoe doneer ik nu dat niet meer via acceptgiro kan?

Als je gewend was om via acceptgiro een donatie te doen, dan moet je nu kiezen voor een andere manier. De acceptgiro bestaat sinds 1 juni 2023 niet meer. Goede Doelen Nederland heeft samen met Open Doors een alternatief in het leven geroepen waarmee je op papier een gift kunt overmaken voor de vervolgde kerk: Mijn eenmalige gift. 

Is mijn donatie aan Open Doors fiscaal aftrekbaar?

Jazeker! Open Doors heeft een ANBI-status. Dit betekent dat je giften aan Open Doors mag aftrekken van de inkomsten- of vennootschapsbelasting. Wil je dat je gift 100 procent aftrekbaar is? Dan heb je een periodieke schenkingsovereenkomst nodig. Hierin leg je vast dat je vijf jaar lang de vervolgde kerk met een bedrag naar keuze ondersteunt.
  
Open Doors is door het Centraal Bureau Fondsenwerving (CBF) gekwalificeerd als ‘Erkend Goed Doel’. Wat dit betekent, lees je in het Erkenningspaspoort. Het paspoort bevat zowel kwalitatieve informatie over de doelstelling en activiteiten van Open Doors als cijfers over de financiële situatie. Deze zijn door het CBF gevalideerd.

Hoe start ik een periodieke schenking?

Wat mooi dat je de vervolgde kerk langere tijd structureel wilt ondersteunen. Als je een periodieke schenkingsovereenkomst invult, zorg je ervoor dat je giften volledig aftrekbaar zijn van de belasting. Zonder deze overeenkomst vallen je donaties (ook niet als ze structureel worden overgemaakt) niet onder de voorwaarden van een periodieke schenking. 

Als ik regelmatig een gift overmaak of een automatische incasso heb vastgelegd, geldt dat dan als periodieke schenking?

Nee. Een periodieke schenking is voor minimaal vijf jaar vastgelegd in een periodieke schenkingsovereenkomst. Zonder die overeenkomst is je gift niet belastingvrij. Als je regelmatig geeft en je denkt dat voor een periode van vijf jaar voort te zetten, dan is het fiscaal voordelig om er een periodieke schenking van te maken.

Wat is het RSIN-nummer van Open Doors? 

Het RSIN-nummer (fiscaal nummer) van Open Doors  is: 002779250. Als je periodiek schenkt aan Open Doors, dan heb je dit nummer nodig bij je belastingaangifte. Ook vermeld je bij je aangifte het unieke transactienummer dat op jouw schenkingsovereenkomst staat. 

Saleh met open handen met een kruisje
Open Doors-dag

zaterdag 19 oktober

Open Doors-dag 2024

Scroll naar boven