Verbrande Bijbels

Ranglijst
Christen­vervolging

Open Doors doet al meer dan dertig jaar onderzoek naar de vervolging van christenen. De Ranglijst Christenvervolging laat zien in welke vijftig landen christenen het zwaarst worden vervolgd.

In deze landen lijden 317 miljoen christenen onder ‘zeer zware’ tot ‘extreme vervolging’. Daarnaast worden in 28 andere landen nog eens 48 miljoen christenen ‘zwaar vervolgd’. Wereldwijd kan 1 op de 7 christenen zijn geloof niet in vrijheid beleven.

Klik op de landen in de interactieve kaart hieronder en ontdek meer over de landen op de ranglijst.

ranglijst christenvervolging

Top 5

Elk jaar stelt Open Doors de Ranglijst Christenvervolging samen, een lijst van de 50 landen waar christenen het zwaarst vervolgd worden.

Bekijk de video en ontdek in welke vijf landen je het meest gevaar loopt als je Jezus volgt. 

Versterk het overige wat dreigde te sterven

Openbaring 3:2

Meer over de ranglijst

Trappenhuis in een verwoeste kerk

Trends in de Ranglijst 2024

Het geweld tegen christenen groeit explosief. Dat is de conclusie die je kunt trekken uit de nieuwste Ranglijst Christenvervolging. Wereldwijd ervaart 1 op de 7 christenen op zijn minst een ´hoge mate´ van vervolging of discriminatie. Wat laat de Ranglijst Christenvervolging van 2024 nog meer zien? We zetten vier trends op een rij.   trend 1 Geweld tegen christenen in Afrika blijft zich uitbreiden Het geweld tegen christenen in Afrika blijft […]

Lees meer over de trends
Kinderen in Nigeria

Ranglijstposter 2024

Wil jij aandacht vragen voor vervolgde christenen? Doe dat door de poster met de Ranglijst Christenvervolging op te hangen. Thuis, in je kerk, op school in je klas of op het prikbord in het verenigingsgebouw. De poster is gratis! Hij is in A2- of A4-formaat verkrijgbaar. Voor kinderen is er een reispakket met daarin een speciale poster voor kinderen.  

Vraag de poster aan
David, een vervolgde christen in Colombia

Totstandkoming van de Ranglijst

Het tot stand komen van de Ranglijst Christenvervolging begint met een inventarisatie van de situatie van christenen in veel meer landen dan de vijftig die op wereldkaart van Open Doors terechtkomen. Als er aanwijzingen zijn dat christenen worden gediscrimineerd of in gevaar zijn, dan vindt er diepgaander onderzoek plaats. Dat gebeurt jaarlijks bij zo’n 150 landen. Bij elk land wordt gekeken naar de vrijheid van godsdienst op zes punten: de […]

Lees meer

Help vandaag nog

Doneer nu

Met jouw gift steun je vervolgde christenen die hulp nodig hebben.

Bedrag

Frequentie

Scroll naar boven