De Malediven worden door velen omschreven als een luxueuze vakantiebestemming, maar achter de paradijselijke schoonheid van de eilandengroep ligt een strengislamitisch regime. In de dichtbevolkte steden en dorpen houden inwoners elkaar nauwlettend in de gaten, ook als het gaat om het religieuze aspect van het dagelijkse leven.

De situatie voor christenen

De overheid op de Malediven claimt dat ze er alles aan doet om de Malediven honderd procent islamitisch te houden. Er is geen ruimte voor een alternatief. Als iemand zich wel bekeert tot het christendom, en familie, vrienden of buren ontdekken dit, wordt de kersverse christen meteen aangegeven bij lokale autoriteiten.

Ook buitenlandse christenen – meestal afkomstig uit India of Sri Lanka – die in de toeristische sector werken leven onder scherp toezicht. Het is dan ook heel ingewikkeld voor christenen om andere gelovigen te ontmoeten.

Wat doet Open Doors?

Om veiligheidsredenen is het niet mogelijk om informatie te delen over eventuele projecten in dit land. Open Doors roept christenen wereldwijd op te bidden voor vervolgde geloofsgenoten op de Malediven.

Bekijk het land op de 14e plaats: Saudi-Arabië.

Ga verder naar het land op de 16e plaats: Egypte.