Nacht van Gebed 2024

Nacht van Gebed

Vrij. 31 mei- Zat. 1 juni 2024

DE KRACHT VAN JOUW GEBED

Nacht van Gebed: op honderden plekken staan christenen stil bij het lijden én het geloof van hun broers en zussen in landen als Jemen, Noord-Korea, Iran, Nepal en China.

Van vrijdag 31 mei op zaterdag 1 juni 2024 is de Nacht van Gebed. Overal in Nederland, België en andere landen komen mensen samen om te bidden. Doe jij ook mee?

De kracht van
‘s nachts bidden

Vervolgde christenen hebben het vooral ‘s nachts moeilijk. Velen liggen wakker of durven niet te slapen omdat ze last hebben van afschuwelijke nachtmerries of diepe angsten. 

HOE DOE JE MEE MET DE NACHT VAN GEBED?

Doe mee met de Nacht van Gebed op een manier die bij jouw past. Als je je aanmeldt, krijg je automatisch het gebedspakket.

Organiseer een Nacht van Gebed
(bij jou thuis of in de kerk).

Bid mee op één van
de gebedslocaties.

Meld je aan als gebedslocatie!

Meld jij je aan als organisator van de Nacht van Gebed? Dan verschijnt jouw locatie op de kaart. Zo kan iedereen zien op welke plekken in Nederland en Vlaanderen wordt gebeden tijdens de Nacht van Gebed!

Wil je meebidden op een gebeds­locatie?

Klik dan op een icoontje in de gebedslocatieskaart. Wanneer het adres en de begin- en eindtijd van de gebedslocatie worden getoond, kun je je aansluiten op deze locatie om mee te bidden.

Let op: aan deze kaart worden regelmatig nieuwe locaties toegevoegd! Heb je vragen over de organisatie van de Nacht van Gebed op die specifieke locatie? Neem dan via het getoonde telefoonnummer contact op met de organisator.

Heb je een meer algemene vraag over de Nacht van Gebed? Bekijk dan de antwoorden op veelgestelde vragen over de Nacht van Gebed.

Wat zit er in het gebedspakket?

  • Gebedsboekje
  • Promotieposters
  • Tien gebedsvideo’s
  • Liederen
  • Handleiding (voor organisatoren)
  • Kindermateriaal

Nacht van Gebed locaties 2024

Veelgestelde vragen

Kan ik een spreker van Open Doors uitnodigen voor een Nacht van Gebed?

We komen graag langs om jullie te vertellen over de vervolgde kerk. Onze sprekers komen 45 minuten langs waarin ze vertellen over de vervolgde kerk. Het maakt niet uit hoeveel bezoekers je verwacht. Wil je een spreker uitnodigen? Vraag deze dan aan via ons spreker aanvraagformulier.

Welk materiaal ontvang ik voor de Nacht van Gebed?

Het materiaal voor de Nacht van Gebed bestaat uit een handleiding, 10 video’s, het gebedsboekje (fysiek en digitaal) een poster (fysiek en digitaal) en kindermateriaal. Het materiaal is vanaf begin april beschikbaar. Als je je aanmeldt, ontvang je van ons een e-mail met materialen en informatie.

Hoe kan ik kinderen betrekken bij de Nacht van Gebed?

Dit jaar is er materiaal gemaakt om kinderen te betrekken bij de Nacht van Gebed. Dit ontvang je in het materialenpakket dat je in de eerste week van april in je mailbox.

Wat is er voor jongeren?

Hoe tof is het om samen met de jongeren een Nacht van Gebed te houden of stil te staan bij vervolging? Uiteraard kunnen jongeren meedoen met de ‘normale’  versie van de Nacht van Gebed. Zoek je specifiek materiaal? Speciaal voor jongeren is het Shockwave-pakket beschikbaar.

Is er ook een livestream?

Nee, dit jaar zal er geen livestream zijn.

Kerk gebouwd door Open Doors in een Pombewe dorp Kabupaten Sigi voor Palu-vluchtelingen

Nodig een spreker van Open Doors uit

Open Doors-sprekers vertellen graag over de vervolgde kerk. Uiteraard wordt het verhaal goed afgestemd op elke groep: kinderen (vanaf groep 3), jongeren, senioren, mannen of vrouwen. Ook zijn er sprekers en predikanten die de zondagse preek kunnen verzorgen. Goed om te weten Locatie: elke gewenste locatie in Nederland of Vlaanderen Duur presentatie: in overleg, vanaf 30 minuten Vorm: onze presentaties zijn interactief Inhoud: vervolgde christenen kunnen hun verhaal zelf niet […]

Meer informatie
Man leest de Bijbel

Jongeren gebeds­beweging

CENTRAAL-AZIË Met “Shockwave” brengen we een golf van gebed op gang die een zegen wordt voor vervolgde christenen! We nodigen jou uit om samen als jeugdgroep of huiskring te bidden voor vervolgde christenen in Centraal-Azië. Ook jij kunt deel uitmaken van Shockwave – samen maken we de gebedsgolf groot! Zo werkt het   |  Veelgestelde vragen Meedoen? Zo werkt het! Bespreek met je leiderschapsteam hoe je de gebedssamenkomst wilt uitvoeren. […]

Meer over Shockwave
GebedsApp startpagina

Heb jij de GebedsApp al gedownload?

Voelt de vervolgde kerk ver weg en weet je niet goed wat je voor je vervolgde broers en zussen kunt bidden? Verbind je met vervolgde christenen via de GebedsApp. In de app ontvang je elke dag een actueel gebedspunt uit de vervolgde kerk. Van de situatie in een land waar christenvervolging plaatsvindt tot het persoonlijke verhaal van een vervolgde christen. Bid mee en laat hen niet alleen staan in vervolging.

Download de app

Meer evenementen

Vrouw met een hoofddoek 23 mrt

Vrouwenevent

Geboren voor vandaag! Dat is het thema van het vrouwenevent op zaterdag 23 maart 2024. Zoals koningin Esther haar leven op het spel zette om haar vervolgde volk te redden, zo kan jij ook deel zijn van Gods reddingsplan in deze wereld. Hoe kan jij vandaag getuigen zoals Esther? Laat je inspireren door vrouwen uit die vervolgde kerk, aanmoedigen door lessen uit het Bijbelboek Esther en word opgebouwd in geloof! […]

Meer info
Zondag voor de Vervolgde Kerk 26 mei

Zondag voor de Vervolgde Kerk 2024

Lijkt het jou mooi als alle kerken in Nederland en Vlaanderen betrokken zijn op de vervolgde kerk? Doe mee en zet één zondag in jouw kerk in het teken van christenvervolging! Dit jaar is de Zondag voor de Vervolgde Kerk op zondag 26 mei 2024. Deze eerste zondag na Pinksteren is een bijzondere dag, want na de uitstorting van de Heilige Geest begon ook de vervolging. Als organisator zet jij […]

Meer info
Hand in hand

Schrijf je in voor de

Maande­lijkse inspiratie­mail

Bemoedigende getuigenissen

Laatste nieuws

Inspiratie voor jou

Aanmelden inspiratiemail

Scroll naar boven