Nacht van Gebed 2024

Nacht van Gebed

Vrij. 31 mei- Zat. 1 juni 2024

De kracht van jouw gebed

Nacht van Gebed: op honderden plekken staan christenen stil bij het lijden én het geloof van hun broers en zussen in landen als Jemen, Noord-Korea, Iran, Nepal en China.

Van vrijdag 31 mei op zaterdag 1 juni 2024 is de Nacht van Gebed. Overal in Nederland, België en andere landen komen mensen samen om te bidden. Doe jij ook mee?

De kracht van
‘s nachts bidden

Vervolgde christenen hebben het vooral ‘s nachts moeilijk. Velen liggen wakker of durven niet te slapen omdat ze last hebben van afschuwelijke nachtmerries of diepe angsten. 

Hoe doe je mee met de Nacht van Gebed?

Doe mee met de Nacht van Gebed op een manier die bij jouw past. Als je je aanmeldt, krijg je automatisch het gebedspakket.

Organiseer een Nacht van Gebed
(bij jou thuis of in de kerk).

Bid mee op één van
de gebedslocaties.

Meld je aan
als thuisbidder.

Meld je aan als gebedslocatie!

Meld jij je aan als organisator van de Nacht van Gebed? Dan verschijnt jouw locatie op de kaart. Zo kan iedereen zien op welke plekken in Nederland en Vlaanderen wordt gebeden tijdens de Nacht van Gebed!

Wil je meebidden op een gebedslocatie?

Klik dan op een icoontje in de gebedslocatieskaart. Wanneer het adres en de begin- en eindtijd van de gebedslocatie worden getoond, kun je je aansluiten op deze locatie om mee te bidden.

Let op: aan deze kaart worden regelmatig nieuwe locaties toegevoegd! Heb je vragen over de organisatie van de Nacht van Gebed op die specifieke locatie? Neem dan via het getoonde telefoonnummer contact op met de organisator.

Weet je niet goed hoe je een programma voor een nacht moet vullen of heb je een meer algemene vraag? Bekijk dan de antwoorden op veelgestelde vragen over de Nacht van Gebed.

Wat zit er in het gebedspakket?

  • Gebedsboekje
  • Promotieposters
  • Tien gebedsvideo’s
  • Liederen
  • Handleiding (voor organisatoren)
  • Kindermateriaal

Nacht van Gebed locaties 2024

Veelgestelde vragen

Kan ik een spreker van Open Doors uitnodigen voor een Nacht van Gebed?

We komen graag langs om jullie te vertellen over de vervolgde kerk. Onze sprekers komen 45 minuten langs waarin ze vertellen over de vervolgde kerk. Het maakt niet uit hoeveel bezoekers je verwacht. Wil je een spreker uitnodigen? Vraag deze dan aan via ons spreker aanvraagformulier.

Welk materiaal ontvang ik voor de Nacht van Gebed?

Het materiaal voor de Nacht van Gebed bestaat uit een handleiding, 10 video’s, het gebedsboekje (fysiek en digitaal) een poster (digitaal) en kindermateriaal. Als je je aanmeldt, ontvang je van ons een e-mail met de materialen en praktische informatie.

Hoe kan ik kinderen betrekken bij de Nacht van Gebed?

Dit jaar is er materiaal gemaakt om kinderen te betrekken bij de Nacht van Gebed. De link naar het kindermateriaal ontvang je in de bevestigingsmail.

Wat is er voor jongeren?

Hoe tof is het om samen met de jongeren een Nacht van Gebed te houden of stil te staan bij vervolging? Uiteraard kunnen jongeren meedoen met de ‘normale’  versie van de Nacht van Gebed. Zoek je specifiek materiaal? Speciaal voor jongeren is het Shockwave-pakket beschikbaar.

Is er ook een livestream?

Nee, er is geen livestream. We moedigen je aan om aan te sluiten bij een gebedslocatie bij jou in de buurt.

Natuurlijk kan het zijn dat dit voor jou door omstandigheden niet mogelijk is. Net als voorgaande jaren kun je je daarom ook aanmelden als thuisbidder. Je ontvangt dan de digitale materialen (zoals het gebedsboekje en de video’s) via de e-mail.  

Hoe kan ik het programma voor een nacht indelen?

De Nacht van Gebed duurt officieel van 20.00 uur tot 06.00 uur, maar je bent als organisator vrij om te kiezen hoe je het programma indeelt en welke tijden je aanhoudt. Een hele nacht bidden lijkt misschien lang, maar uiteraard voorzien we jou van genoeg materialen voor een gevarieerd programma.  

We raden aan om de nacht in te delen in tien gebedsrondes van 45 minuten en enkele pauzes voor een lekkere snack of wandeling. Bij elke gebedsronde hoort een video en zijn er in het gebedsboekje tips voor een bijpassende lied en Bijbeltekst. Daarna kan je bidden met de gebedspunten uit het boekje. Je zult zien dat iedere ronde zo voorbij vliegt!  

Mensen die God aanbidden in de kerk

Nodig een spreker van Open Doors uit

Open Doors-sprekers vertellen graag over de vervolgde kerk. Uiteraard wordt het verhaal goed afgestemd op elke groep: kinderen (vanaf groep 3), jongeren, senioren, mannen of vrouwen. Ook zijn er sprekers en predikanten die de zondagse preek kunnen verzorgen. Goed om te weten Locatie: elke gewenste locatie in Nederland of Vlaanderen Duur presentatie: in overleg, vanaf 30 minuten Vorm: onze presentaties zijn interactief Inhoud: vervolgde christenen kunnen hun verhaal zelf niet […]

Meer informatie
Shockwave 2024 deelnemers

Shockwave

India Met “Shockwave” brengen we een golf van gebed op gang die een zegen wordt voor vervolgde christenen! We nodigen jou uit om samen als jeugdgroep of huiskring te bidden voor vervolgde christenen in India. Ook jij kunt deel uitmaken van Shockwave – samen maken we de gebedsgolf groot! Zo werkt het   |  Veelgestelde vragen Meedoen? Zo werkt het! Bespreek met je leiderschapsteam hoe je de gebedssamenkomst wilt uitvoeren. […]

Meer over Shockwave
GebedsApp startpagina

Heb jij de GebedsApp al gedownload?

Ontvang elke dag een melding met een gebedspunt uit de vervolgde kerk en bid mee!

Download de app

Meer evenementen

Open Doors-dag 2023 19 okt

Open doors-dag 2024

Dit jaar is de Open Doors-dag op zaterdag 19 oktober 2024. Noteer deze datum alvast in je agenda!

Zodra meer informatie over de Open Doors-dag bekend is, vind je dat hier.

Meer info
Hand in hand

Schrijf je in voor de

Maande­lijkse inspiratie­mail

Bemoedigende getuigenissen

Laatste nieuws

Inspiratie voor jou

Aanmelden inspiratiemail

Aanhef

Urgent

Gebed

Bid mee voor christenen
in India

Scroll naar boven