Vrouw met een hoofddoek

Vrouwen­event

Zaterdag 23 maart 2024

Geboren voor vandaag! Dat is het thema van het vrouwenevent op zaterdag 23 maart 2024.

Zoals koningin Esther haar leven op het spel zette om haar vervolgde volk te redden, zo kan jij ook deel zijn van Gods reddingsplan in deze wereld. Hoe kan jij vandaag getuigen zoals Esther?

Laat je inspireren door vrouwen uit die vervolgde kerk, aanmoedigen door lessen uit het Bijbelboek Esther en word opgebouwd in geloof!

UITVERKOCHT
Wegens grote belangstelling zijn de tickets voor dit vrouwenevent al uitverkocht. Heb jij tickets? Dan zien we er naar uit je te ontmoeten.

“Wie weet ben je juist koningin geworden met het oog op een tijd als deze.” 

Esther 4:14 (NBV21)

Praktische informatie

  • Tijd: 13.00 – 17.00 uur (gratis consumptie in de pauze)
  • Locatie: Het Kruispunt, Amersfoort Vathorst 
  • Toegang alleen met ticket. Tickets voor het vrouwenevent zijn uitverkocht!
  • Vertaling (EN-NL) aanwezig 

Ontmoet sprekers uit de vervolgde kerk 

Esther uit Irak

Het was haar droom om apotheker te worden, maar toen ze de Here Jezus leerde kennen stond haar leven volledig op de kop. Esther* is geboren in de vlakte van Nineveh en groeide op in Iraaks Koerdistan. Vandaag de dag heeft ze een bediening onder vervolgde jongeren, vrouwen en gezinnen met een islamitische achtergrond.

Tijdens het vrouwenevent neemt Esther je mee in de wereld van moslimbekeerlingen en deelt ze haar persoonlijke Esther-getuigenis!  

*Schuilnaam

Rita
Esther uit Irak

Darya Baniamerian 

“In Iran zou ik drie keer levenslang krijgen”. Darya Baniamerian is een christelijke muzikante met een verhaal. Als jonge Iraanse vrouw, opgeroeid in Duitsland, schrijft ze Farsi-talige liederen en zet ze zich in om het onrecht waar christelijke vrouwen in Iran mee te maken hebben te bestrijden.

De Duits-Perzische zangeres brengt een onderscheidend geluid dat de invloeden van westerse muziek combineert met haar Oosterse roots. Tijdens het vrouwenevent brengt Darya deze Oosterse roots tot leven in de muziek.

Darya Baniamerian
Darya Baniamerian uit Iran

 JoAnn Doyle

“God vulde mijn hart met liefde voor moslimvrouwen in het Midden-Oosten. Ik begon hen te zien door de ogen van de hemelse Vader.” Zo’n 23 jaar geleden riep God JoAnn Doyle en haar man Tom om fulltime in het Midden-Oosten, Centraal-Azië en Noord-Afrika te gaan werken. Tot haar grote verrassing ontstond er een groot verlangen in haar hart om moslimvrouwen te bereiken met de liefde van Christus. Ze startte een bediening onder deze vrouwen en schreef onder andere het boek Geloofsheldinnen, met verhalen van moslimbekeerlingen.

Aanbidding en gebed vormen het hart van JoAnn’s leven, samen met een diepe liefde voor haar gezin. Haar doel is om vrouwen te inspireren om een hart te hebben voor moslimvrouwen en om van Jezus te getuigen.  

Jo-Ann Doyle
JoAnn Doyle uit het Midden-Oosten
Wandelende vrouwen in Afrika

Vrouwen Gebedsgroepen

Bid voor vervolgde vrouwen Ben je geraakt door de schrijnende verhalen van vervolgde vrouwen en lijkt het je mooi om samen met andere vrouwen specifiek voor hen te bidden? In Nederland zijn er zo’n vijftig gebedsgroepen die maandelijks samenkomen om te bidden. Dit doen ze voor specifieke situaties. Voor die ene weduwe in Nigeria, de alleenstaande moeder in Vietnam en getraumatiseerde meisjes in Azië.   Heb jij het verlangen om samen […]

Lees meer
GebedsApp startpagina

Heb jij de GebedsApp al gedownload?

Voelt de vervolgde kerk ver weg en weet je niet goed wat je voor je vervolgde broers en zussen kunt bidden? Verbind je met vervolgde christenen via de GebedsApp. In de app ontvang je elke dag een actueel gebedspunt uit de vervolgde kerk. Van de situatie in een land waar christenvervolging plaatsvindt tot het persoonlijke verhaal van een vervolgde christen. Bid mee en laat hen niet alleen staan in vervolging.

Download de app
Wandelende vrouwen

Wandelen voor vervolgde vrouwen

“Ze wilden dat ik me bekeerde tot de islam en misbruikten me dagelijks. Soms dwongen ze mensen hun eigen graf te graven. Dan moesten ze erin stappen en werden ze neergeschoten. Ik had alle hoop verloren. Ik dacht dat God me in de steek had gelaten.” Habiba* uit Burkina Faso Habiba uit Burkina Faso maakte verschrikkelijke dingen mee toen ze werd ontvoerd door jihadistische militanten. Al bijna 70 jaar steunt […]

Kom in beweging

Meer evenementen

Zondag voor de Vervolgde Kerk 26 mei

Zondag voor de Vervolgde Kerk 2024

Lijkt het jou mooi als alle kerken in Nederland en Vlaanderen betrokken zijn op de vervolgde kerk? Doe mee en zet één zondag in jouw kerk in het teken van christenvervolging! Dit jaar is de Zondag voor de Vervolgde Kerk op zondag 26 mei 2024. Deze eerste zondag na Pinksteren is een bijzondere dag, want na de uitstorting van de Heilige Geest begon ook de vervolging. Als organisator zet jij […]

Meer info
Nacht van Gebed 2024 31-01 mei-jun

Nacht van Gebed 2024

DE KRACHT VAN JOUW GEBED Nacht van Gebed: op honderden plekken staan christenen stil bij het lijden én het geloof van hun broers en zussen in landen als Jemen, Noord-Korea, Iran, Nepal en China. Van vrijdag 31 mei op zaterdag 1 juni 2024 is de Nacht van Gebed. Overal in Nederland, België en andere landen komen mensen samen om te bidden. Doe jij ook mee? De kracht van ‘s nachts bidden Vervolgde […]

Meer info
Hand in hand

Schrijf je in voor de

Maande­lijkse inspiratie­mail

Bemoedigende getuigenissen

Laatste nieuws

Inspiratie voor jou

Aanmelden inspiratiemail

Scroll naar boven