Muskathlon SriLanka hardlopen

Open Doors Muskathlon

Wat als jij gelooft, maar jouw partner, je ouders of je vrienden niet? Wat als je op werk uitgescholden wordt vanwege je geloof of als je vrouw te maken krijgt met seksueel geweld? En.. wat als je je hier niets over kunt zeggen omdat je weet dat je hierdoor in de problemen kunt raken? 

Dit is realiteit voor jouw vervolgde broers en zussen. Als één van hen lijdt, lijden we allemaal mee. Het is jouw roeping om daadkrachtig op te staan. Want voor familie is geen inspanning te groot en geen plek onbereikbaar. Daarom gaat de Muskathlon naar landen waar christenen vervolgd worden. Kom in beweging en ga mee!  

‘We baden hand in hand, Nederlanders en Koreanen, in onze eigen taal en door elkaar heen. De Muskathlon is confronterend, hartverscheurend en afschuwelijk, maar ook heel rijk, mooi en prachtig tegelijk.’ 

Wieger Sikkema, Muskatleet Zuid-Korea 

Muskathlon Marokko 2024

Vrijdag 22 september 2024

Muskathlon irak informatie­avond

Wil jij ontdekken of de Muskathlon Irak de uitdaging voor jou is? Meld je dan aan voor deze avond!

Muskathlon-Marokko-Fietsen

Wat is de Muskathlon?

De Muskathlon is een sportief en geestelijk avontuur dat je leven voorgoed verandert. Meedoen met de Muskathlon voor Open Doors betekent dat je je vervolgde broers en zussen in de ogen kijkt en hun verhalen uit eerste hand hoort. In de omgeving waarin zij leven, lever jij vervolgens een sportprestatie van formaat. 

De Muskathlon is een sportieve uitdaging gecombineerd met een reis naar de vervolgde kerk. Je kiest uit: 

60 kilometer wandelen 

Halve of hele marathon of ultraloop (21, 42 of 63 kilometer hardlopen) 

120 kilometer mountainbiken  

Daarnaast zet je je in om 40 donateurs te werven die de vervolgde kerk structureel willen ondersteunen. Dat staat voor een bedrag van 10.000 euro. 

Meer weten over de Muskathlon?

De Muskathlon is meer dan zomaar een reis en een marathon lopen. Wil je meer informatie? Bijvoorbeeld over de Muskathlon Irak? Vul onderstaand formulier in. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op. 

"*" geeft vereiste velden aan

Aanhef*
Toestemming*

Muskathlon-Colombia_wandelen

Welke Muskathlon kies jij?

Kom jij in beweging voor de vervolgde kerk en reis mee! In 2024 is er een Muskathlon@home, een Muskathlon naar Zuid-Korea en een Muskathlon naar Colombia en in 2025 gaan we naar Irak.  

Kom in beweging!

Kinderen ontvangen hun Kinderbijbel

Muskathlon@home
15 & 22 juni 2024

Doe mee aan de Muskathlon@home op zaterdag 15 óf 22 juni 2024, zamel geld in en wandel, fiets of ren een afstand en route naar jouw keuze.

Lees meer
Muskathlon Irak 2025

Muskathlon Irak
Oktober 2025

In oktober 2025 reizen we naar Irak. Kom jij in beweging voor dit land? Bemoedig hen met jouw Muskathlon en reis mee!

Lees meer

Muskathlon Marokko

Bekijk de aftermovie

Begin maart kwamen de deelnemers in beweging voor alle geheime gelovigen in Marokko die onder druk leven. Tijdens deze reis ontmoeten ze christenen om daar voor ze te bidden en ze tot steun zijn.

Bekijk de aftermovie van deze indrukwekkende en inspirerende reis.

Muskatleten hand in hand

Interview Muskatleet

Kerk in een snelkookpan, dat is hoe Wieger Sikkema (56) de Muskathlon omschrijft. Hij is voorganger van de Evangelische Gemeente in Apeldoorn en inmiddels vier keer mee geweest met de Muskathlon. “Wat er in die week gebeurde in de levens van mensen, is echt onbeschrijfelijk.”

Lees het interview
Open Doors-dag

zaterdag 19 oktober

Open Doors-dag 2024

Scroll naar boven