Mozambique staat voor het eerst op de Ranglijst Christenvervolging. Radicaalislamitische strijders hebben hun pijlen gericht op christenen. Bloedige aanslagen eisten talloze levens van christenen. Ook de aanwezigheid van drugskartels zorgt ervoor dat christenen hun leven niet veilig zijn.

De situatie voor christenen

Islamitische onderdrukking is de meest voorkomende bron van christenvervolging in Mozambique. De vervolging van christenen is het zwaarst in de noordelijke provincie Cabo Delgado, buitensporig geweld is hier aan de orde van de dag. Radicaalislamitische groepen plunderden en vernietigden kerken, scholen en christelijke bedrijven – ook christelijke hulpverleners waren doelwit. Tijdens deze aanvallen werden vooral christelijke mannen en jongens gedood, dit heeft grote impact op de achtergebleven families. Tienduizenden mensen vluchtten naar veiliger gebied.

In het noordelijke deel van Mozambique zijn moslims in de meerderheid. Christenen met een islamitische achtergrond worden gedwongen hun geloof af te zweren. Weigeren ze dit, dan worden ze buitengesloten.

Voorbeelden van vervolging

Wat doet Open Doors?

Samen met lokale partners steunt Open Doors christenen in Afrika door:

  • het geven van trainingen, zodat gelovigen groeien in geloof
  • noodhulp
  • gebedsondersteuning
  • het geven van trainingen, zodat gelovigen groeien in geloof
  • noodhulp
  • gebedsondersteuning

Bekijk het land op de 44e plaats: Oman.

Ga verder naar het land op de 46e plaats: Maleisië.