Opnieuw hebben islamitische extremisten toegeslagen in Mozambique. Een voorganger uit de noordelijke provincie Cabo Delgado, is op 15 december op gruwelijke wijze vermoord.

Deze onthoofding is de laatste macabere aanval die extremisten in het noorden van Mozambique op hun conto kunnen schrijven sinds oktober 2017. In reactie op acties van de zogenaamde ‘Community Development Forces’ van Mozambique, Rwanda en Zuid-Afrika, hebben de opstandelingen zich nu verplaatst naar de provicie Niassa.

Volgens een rapport van de mensenrechtenorganisatie Human Rights Watch hebben gewapende groepen verbonden aan Islamitische Staat sinds 2018 in Cabo Delgado ook meer dan zeshonderd vrouwen en meisjes ontvoerd en tot slaaf gemaakt. Sommigen zijn bevrijd door het leger maar velen zijn nog steeds zoek. Verhalen doen de ronde dat moeders de IS’ers gesmeekt zouden hebben om hen te nemen in plaats van hun dochters. Waarop extremisten geantwoord zouden hebben dat ze geen oude vrouwen met ziektes willen maar jonge meiden voor de seks.

Bid dat…

  • Gods troostrijke aanwezigheid deze domineesvrouw door deze nachtmerrie zal helpen.
  • Deze gruwelijke moord mensen niet zal afhouden van de kerk maar juist zal aansporen om Zijn aanwezigheid te zoeken in deze vreselijke tijd.
  • De overheid wijsheid en transparantie betracht, wanneer zij de orde en de rust probeert te herstellen.
  • Bid om vrijheid voor journalisten en rechtenorganisaties om de feiten eerlijk te rapporteren.