Hoewel ruim de helft van de inwoners van Kameroen christen is, hebben christenen het zwaar. Bekeerlingen met een moslimachtergrond worden door hun familie onder druk gezet om terug te keren tot de islam. Ook hebben christenen veel te maken met geweld en lijden ze onder aanvallen van terreurgroepen.

De situatie voor christenen

Zestig procent van de inwoners van Kameroen is christen. Toch hebben christenen het zwaar, vooral als ze een moslimachtergrond hebben. Familieleden en buren zetten hen onder druk om terug te keren naar de islam, bijvoorbeeld door mishandeling. De overheid respecteert en beschermt de rechten van de inwoners van het land niet. Ze wordt zelfs beschuldigd van de schending van mensenrechten. Terreurgroep Boko Haram valt bovendien vaker aan. Kerken worden in brand gezet en er worden zelfs kindsoldaten ingezet voor aanslagen.

Christenen in het noorden van Kameroen lijden onder de toenemende radicalisering van hun omgeving. Zelfs als Boko Haram in bepaalde gebieden is verslagen, is de islamitische ideologie al te veel binnengedrongen waardoor de rust niet terugkeert.

Voorbeelden van vervolging

  • In oktober 2019 werd een Bijbelvertaler vermoord in zijn eigen huis. Eerder dat jaar werd ook een andere Bijbelvertaler aangevallen en vermoord.
  • In juli 2019 hakten strijders van Boko Haram de oren af van drie christelijke vrouwen omdat die volgens hen ongehoorzaam waren.