Jouw bezoek aan het bezoekers­centrum

Je bent van harte welkom in het bezoekerscentrum. Op deze pagina vind je alle praktische informatie over je bezoek.

Hoe ziet een bezoek eruit?

Het Open Doors Bezoekerscentrum biedt ruimte aan bijzondere verhalen en unieke beelden uit de geschiedenis van Open Doors en de vervolgde kerk. Wil je eerst een kopje koffie/thee drinken? Dan willen we je vragen om minimaal 15 minuten voor aanvang aanwezig te zijn. Het eerste onderdeel van het programma is een introductiefilm. Na deze film kun je zelf rustig rondkijken in het Open Doors Bezoekerscentrum. Het totale bezoek duurt ongeveer anderhalf tot twee uur.

Het Open Doors Bezoekerscentrum is goed toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Huisdieren zijn niet toegestaan, uitgezonderd wanneer het een blindengeleidehond of een geregistreerde hulphond betreft.

Route­beschrijving

Vanuit Utrecht / Amersfoort

Neem afrit 12 (Ermelo). Onderaan de afrit ga je rechtsaf. Bij de rotonde ga je vervolgens rechtdoor. Blijf rechtdoor rijden. Neem op de grote rotonde de tweede afslag. Blijf rechtdoor rijden. Bij de volgende rotonde neem je ook de tweede afslag. Je passeert nu het bezoekerscentrum aan je linkerhand, maar het is niet toegestaan om hier af te slaan. Bij de volgende rotonde neem je de vierde afslag. Je rijdt een stukje terug en bij het nummer 136 sla je rechtsaf het terrein op.

Vanuit Zwolle

Neem afrit 12 (Ermelo). Onderaan de afrit ga je linksaf. Sorteer hierbij voor op de meest linkerbaan van de twee banen die linksaf gaan. Neem op de grote rotonde de tweede afslag. Blijf rechtdoor rijden. Bij de volgende rotonde neem je ook de tweede afslag. Je passeert nu het bezoekerscentrum aan je linkerhand, maar het is niet toegestaan om hier af te slaan. Bij de volgende rotonde neem je de vierde afslag. Je rijdt een stukje terug en bij het nummer 136 sla je rechtsaf het terrein op.

Vanuit Putten / Voorthuizen

Vanaf de snelweg A1 neem je afrit 16 (Voorthuizen). Sla onderaan de afrit af richting Voorthuizen over de N303. Blijf alsmaar rechtdoor rijden totdat je Putten weer uit rijdt. Bij het verlaten van Putten sla je bij het tankstation rechtsaf. Hiermee vervolg je de N303 richting Ermelo. Bij het binnen rijden van Ermelo ga je bij de volgende drie rotondes rechtdoor. Vervolgens sla je na ongeveer 500 meter rechtsaf, bij nummer 136, het parkeerterrein van Open Doors op.

Met het openbaar vervoer

Het bezoekerscentrum ligt op zo’n 20 minuten lopen van treinstation Ermelo. Er gaat geen bus van station Ermelo naar het bezoekerscentrum. Je kan er wel voor kiezen om op station Ermelo een ov-fiets te huren. Je kan ook uitstappen op station Harderwijk. Vanaf station Harderwijk gaat twee keer per uur bus 205 richting Barneveld. Uitstappen bij halte ‘Fazantlaan’. Vanaf daar is het nog ongeveer zeven minuten lopen. Op station Harderwijk is ook een ov-fiets te huren.

Open Doors Bezoekerscentrum

Kom langs in het bezoekerscentrum!

Welkom in het Open Doors Bezoekers­centrum! Geïnspireerd worden door de vervolgde kerk? Beleven waar en hoe het werk van Open Doors ooit begon? Kom naar het Open Doors Bezoekerscentrum in Ermelo! Loop rond in het kantoor van ‘Gods smokkelaar’ Anne van der Bijl, de grondlegger van Open Doors. Sluit jezelf voor een paar minuten op in een gevangeniscel om van een medegelovige te horen hoe het is om vast te […]

Boek je ticket(s)
Open Doors Bezoekerscentrum bezoekers

Vacatures bezoekerscentrum

Het Open Doors Bezoekerscentrum kan alleen bestaan dankzij de fantastische inzet van tientallen vrijwilligers. Je bent als vrijwilliger het eerste aanspreekpunt voor alle bezoekers én je zorgt dat het bezoek prettig verloopt. Lijkt het je mooi om op deze manier mee te werken aan de missie van Open Doors en ben je minstens drie keer per maand beschikbaar? Bekijk dan eens onderstaande vacatures. Wil je toch heel graag komen helpen, […]

Vrijwilliger worden?
Scroll naar boven