Smokkelbos Open Doors

Kom naar het SMokkelbos

Welkom in het Open Doors Smokkelbos!

Op zoek naar een bijzonder uitje met je (klein)kinderen, leerlingen, tieners of de jeugdclub uit je kerk? Kom naar het Smokkelbos van Open Doors in Ermelo. Samen met Ben de Bijbelsmokkelaar gaan kinderen en jongeren op een uitdagende en interactieve manier het bos in om de geheime code te kraken.  

Ga mee op Smokkeltocht en ontdek wat een insectenhotel, een kippenhok en een bijl met Bijbels smokkelen te maken hebben!  

Dit ontdek je in het Smokkelbos

Met een routekaart van het Smokkelbos op zak gaan jonge bezoekers het bos in. Aan de hand van opdrachten ontdekken ze hoe Bijbels smokkelen in zijn werk ging, in welke landen christenen worden vervolgd en hoe belangrijk gebed is. Vragen die de hersens laten kraken of inspelen op de vindingrijkheid van kinderen en jongeren worden in het Smokkelbos gecombineerd met fysieke opdrachten. In het Smokkelbos komt christenvervolging in verleden en heden op een begrijpelijke manier voor kinderen en jongeren dichtbij.  

In het Smokkelbos kom je bijvoorbeeld tegen: 

  • Een gevangenis 
  • Een gebedstunnel  
  • Een hindernisparcours 

In de boskerk midden in het Smokkelbos kun je samenkomen met je groep. Daar wordt ook de laatste opdracht uitgevoerd. Een tocht door het Smokkelbos duurt ongeveer anderhalf tot twee uur. 

Smokkelbos of Bezoekerscentrum?  

Om het Smokkelbos in te kunnen, heb je een ticket nodig voor het Open Doors Bezoekerscentrum. Bij slecht weer kun je er namelijk ook voor kiezen om binnen te blijven. Ook in het Open Doors Bezoekerscentrum kunnen kinderen een Smokkeltocht doen en duiken ze op een interactieve manier in het thema christenvervolging en het werk van Open Doors.  

Jongerengroepen, kinderclubs of catechisatiegroepen die naar het Smokkelbos of het Open Doors Bezoekerscentrum willen komen en bijvoorbeeld willen samenkomen in de boskerk of de kampvuurplaats, kunnen een groepsbezoek aanvragen.  

Groepsbezoek?

Een bezoek met een groep van meer dan 10 personen (óók buiten reguliere openingstijden) is mogelijk.

Handig om te weten

  • Het Bezoekerscentrum en het Smokkelbos zij alleen toegankelijk met een online geboekt ticket.
  • Je ticket is alleen geldig op de door jouw gekozen dag en starttijd.
  • De rondleiding en bezoek aan het bezoekerscentrum duurt zo’n anderhalf tot twee uur.
  • Wil je eerst nog een kopje koffie/thee drinken? Kom dan minimaal 15 minuten voor aanvang van de starttijd.

Voor kinderen

Op zoek naar informatie en werkjes voor kinderen? Download de speciale kindermaterialen om de vervolgde kerk dichtbij te brengen.

Kinderboeken

Op een begrijpelijke manier uitleggen aan kinderen hoe christenvervolging eruitziet? Lees een boek uit de kinderboekenserie!

Spreker nodig?

Heb je liever dat we naar jou toekomen om over de vervolgde kerk te vertellen? Vraag een presentatie aan voor jouw groep.

Scroll naar boven