‘Als ik zeg dat ik christen ben, word ik doodgeschoten’

Noord-Korea staat op de eerste plaats van de Ranglijst Christenvervolging. Er is geen plek op aarde waar het gevaarlijker is om christen te zijn. Christenen leven in het diepste geheim. Zelfs ouders kunnen hun kinderen niet over de Here Jezus vertellen zonder gevaar te lopen.

Wat doet Open Doors?

In samenwerking met lokale partners in China helpt Open Doors Noord-Koreaanse christenen onder andere overleven door het verstrekken van voedsel, medicijnen, kleding en andere hulpgoederen. Meer dan 30.000 christenen bereiken we via radioprogramma’s waarin ze worden aangemoedigd om vol te houden. 

Wil je betrokken blijven bij het werk van Open Doors onder Noord-Koreaanse christenen? Dat kan! Stuur online een bemoediging naar Noord-Koreaanse christenen. Deze bemoediging wordt vervolgens via christelijke radioprogramma’s in het land gedeeld.

We vinden het belangrijk om over de nood van christenen in het land te vertellen én wat wij doen om hen te helpen. Elk jaar komen er veel giften binnen voor onze medechristenen in het land, zelfs zoveel dat we het niet allemaal kunnen besteden aan ons werk voor Noord-Koreaanse christenen. 

Daarom besteden we het geld dat binnenkomt voor dit project aan projecten en christenen wereldwijd, daar waar het op dat moment het meest nodig is.

Denk aan projecten die sterk overeenkomen met ons werk voor Noord-Koreaanse christenen. Soms zijn dit projecten waar we nooit over kunnen schrijven omdat dit te gevaarlijk is. Dankzij jouw gift kunnen we via samenwerkingspartners in China toch jouw broers en zussen met lectuur, noodhulp, opvang en trainingen ondersteunen.