Veel van onze broeders en zusters staan met lege handen. Zij werden al gediscrimineerd vanwege hun geloof in de Here Jezus, maar de huidige crisis verergert deze discriminatie en laat veel vervolgde christenen achter in de rij voor hulp. Gelukkig zijn er prachtige initiatieven, zoals het uitdelen van voedselpakketten, waardoor ook christenen te eten hebben.

“Onze voorganger zei dat we vandaag tien minuten moesten bidden in de buurt van het rijstveld, dus ik ging erheen.” Er bleek een grote verrassing te zijn! Er waren voedingsmiddelen geleverd die uitgedeeld werden aan de christenen in het dorp.

Met een volle rijstzak rende deze jonge jongen dolgelukkig naar huis. Daniël, een Open Doors-veldwerker, vroeg aan de jongeman: “Wanneer ga je beginnen met het koken van deze rijst?” De jongen twijfelde geen moment: “Ik kook de rijst zodra ik thuiskom. Mijn ouders zijn op zoek naar voedsel in het bos. Ze brengen paddenstoelen mee en misschien zelfs fruit! Dan gaan we vanavond uitgebreid eten.”

Dankzij jullie hulp konden wij al ruim 16.000 voedselpakketten uitdelen aan christenen in Azië, die sinds een paar maanden geen inkomsten meer hebben. Open Doors schiet dankzij jouw steun te hulp. Help jij mee?