‘Niemand had de moed om thuis te gaan slapen’

Slapen in de kerk

Duizenden mensen in Syrië hebben de eerste nacht na de aardbeving in auto’s en kerkgebouwen doorgebracht. Huizen en appartementen zijn onbewoonbaar en mensen vrezen voor de naschokken die volgen. Open Doors ondersteunt de kerken om slachtoffers van de ramp onderdak te kunnen bieden.

De scheuren in haar appartement op de zesde verdieping ontnamen een medewerkster van de lokale partner van Open Doors de moed om thuis te gaan slapen. Ze heeft samen met zeven andere gezinnen de eerste nacht na de ramp doorgebracht in een kerk in Latakia. “Als ik naar de barsten in mijn eigen appartement kijk, of naar de barsten in die van mijn collega’s, begrijp ik wel waarom we allemaal zo de nacht hebben doorgebracht.”

Haar ‘bed’ was de vloer van de lokalen waar gewoonlijk de zondagsschoollessen gehouden worden. Maar ondanks de enorme vermoeidheid was er van slapen nauwelijks sprake. De vrees voor de nieuwe naschokken en de angst dat ook de kerk zou instorten, hielden haar wakker. Ook was er veel lawaai van andere mensen die probeerden te slapen, maar bij wie het ook niet lukte. “Ik heb mijzelf beziggehouden vannacht. Ik bracht de kussens naar de kamers waar we gingen slapen, ik heb de families de weg gewezen en voedsel en warme dranken voor ons gehaald.”

Dekens en gebed

Volgens de medewerkers van de partnerorganisatie in Syrië, hebben zeker duizenden mensen dinsdagnacht in kerkgebouwen geslapen. Open Doors ondersteunt de organisatie bij het bieden van onderdak. Daarnaast worden mensen voorzien van voedsel, dekens en matrassen.

De vraag naar gebed is groot. “Blijf alsjeblieft bidden voor ons als team. We zijn erg moe en bezorgd over onze families, onze vrienden en onszelf”, vertelt de medewerker. “Bid dat de Here de andere medewerkers zal leiden in wat te doen en hoe te helpen. Maar bid ook voor het personeel zelf, want ook zij zijn slachtoffers van de aardbeving.”

Inspiratiemail

Wil je ook graag via de e-mail op de hoogte gehouden worden van komende Open Doors-evenementen en nieuws uit de vervolgde kerk? Schrijf je in en ontvang elke maand de inspiratiemail van Open Doors. 

Deel dit

Gerelateerd nieuws

Verwoesting in Aleppo na de aardbeving 5 februari 2024

‘Psychisch hebben we nog steeds littekens’ 

Na de rampzalige aardbeving van 6 februari 2023, die precies een jaar geleden Syrië en Turkije trof, heeft Open Doors duizenden christelijke gezinnen ondersteund. Via een lokale partner kregen deze families financiële steun, tijdelijke huisvesting en noodhulp. De hulp was een ‘blessing in disguise’, die van de ramp toch ook een zegen maakte. Maar niet voor iedereen.  Hoewel vrijwel alle herstelwerkzaamheden een groot succes waren voor veel christelijke gezinnen in […]

Lees meer
Na de aardbeving herstellen Syriers hun huizen weer 3 februari 2024

‘Niet te geloven hoe mooi ons huis weer is’

Na de rampzalige aardbeving van 6 februari 2023, die een jaar geleden Syrië en Turkije trof, heeft Open Doors duizenden christelijke gezinnen ondersteund. Via een lokale partner kregen deze families financiële steun, tijdelijke huisvesting en noodhulp. Het was een ‘blessing in disguise’ die van de ramp toch een zegen maakte. “We konden niet geloven dat ons huis op een dag weer net zo mooi zou zijn als nu”, zegt Tony […]

Lees meer
Na de aardbeving werden veel Syrische huizen weer hersteld 1 februari 2024

‘De kerk was Gods hand op aarde’ 

Na de rampzalige aardbeving van 6 februari 2023, die een jaar geleden Syrië en Turkije trof, heeft Open Doors duizenden christelijke gezinnen ondersteund. Via een lokale partner kregen deze families financiële steun, tijdelijke huisvesting en noodhulp. Het was een ‘blessing in disguise’ die van de ramp toch een zegen maakte. Het gezin van Riad ervoer dat de kerk “Gods hand op aarde” is.   In de donkere, smalle straten van Aleppo, […]

Lees meer
Hand in hand

Schrijf je in voor de

Maande­lijkse inspiratie­mail

Bemoedigende getuigenissen

Laatste nieuws

Inspiratie voor jou

Aanmelden inspiratiemail

Aanhef

Open Doors-dag

zaterdag 19 oktober

Open Doors-dag 2024

Scroll naar boven