Laat geheime gelovigen niet alleen staan

Khada portret

In Afghanistan is de keuze voor Christus een kwestie van leven of dood. Wie de islam de rug toekeert, is zijn leven niet zeker. De man van Khada* werd ontvoerd, gemarteld en vermoord nadat hij in het diepste geheim een Bijbelstudiegroep bezocht.

Khada is een geheime gelovige

Een kerk om op zondag samen te komen, is er in Afghanistan niet. Volgens de Taliban zijn er helemaal geen christenen in het land. Open Doors weet wel beter. Niet voor niets stond Afghanistan twee jaar geleden op nummer 1 van de Ranglijst Christenvervolging. De enkele duizenden christenen in het land lopen groot gevaar.

Geheime gelovigen zijn eenzaam

Geheime gelovigen in Afghanistan, Egypte en landen in het Midden-Oosten en Noord-Afrika leven onder constante druk van extreme vervolging. Ze missen het samenzijn met andere christenen om hun geloof mee te delen en elkaar te bemoedigen. Samen zingen en samen Bijbel lezen is vrijwel onmogelijk voor christenen in deze landen, terwijl het essentiële elementen voor geloofsgroei en om staande te blijven in geloof. Laat geheime gelovigen daarom niet alleen staan.

Deel dit

Geef vervolgde christenen hoop!

Voor 60 euro geef je drie geheime gelovigen hoop via een radio-uitzending.

Met 51 euro ondersteun je een geheime gelovige in levensonderhoud.

Met 24 euro bemoedig je drie christenen met een discipelschapstraining.

Disclaimer: Mocht er meer binnenkomen dan nodig is voor dit project, zal Open Doors dit besteden waar hulp het meest nodig is.

In het diepste geheim gedoopt

Khada en haar echtgenoot groeiden allebei op in een diepreligieus islamitisch gezin. De Koran vormde de leidraad voor hun leven vormde. Maar toen Khada een Bijbel kreeg van haar bazin, ging ze samen met haar man op ontdekkingstocht in Gods Woord. Het boek gaf antwoorden op vragen waar ze al lang mee rondliepen.

Khada en haar man kwamen tot geloof

In het diepste geheim werd het echtpaar zelfs gedoopt. Khada en haar man wilden de hoop en liefde die ze in de Bijbel hadden ontdekt niet voor zichzelf houden. Hoewel ze uiterst voorzichtig te werk gingen, ging het toch mis. Op een avond kwam de man van Khada niet meer thuis. Een paar dagen later werd zijn lichaam gevonden, met tekenen van marteling.

Khada houdt stand

“Ondanks extreme vervolging en het verdriet om de dood van mijn man ervaar ik weer vreugde in het leven. Ik voel me gesteund door mijn broers en zussen in Christus”, vertelt Khada. Open Doors ondersteunde via lokale partners haar en haar kinderen in hun levensonderhoud. Hierdoor krabbelde Khada op uit het diepe dal. Zo staat Open Doors naast geheime gelovigen in Afghanistan, maar ook in landen in Noord-Afrika en het Midden-Oosten. Dankzij jouw hulp staan ze niet alleen!

Open Doors-dag

zaterdag 19 oktober

Open Doors-dag 2024

Scroll naar boven