Apevia

Het verhaal van Apevia

uit West-Afrika

“Mijn geliefden in Christus, ik wil jullie bedanken voor de genade die jullie mij en mijn familie hebben gegeven. God zegene jullie en geve het ook aan jullie terug. Zoals jullie aan mij hebben gedacht, zal God ook aan jullie denken. Dank u. Dank u. Dank u!” – Apevia

Apevia (41) uit Togo is moeder van drie kinderen. Ze groeit op met een natuurreligie, zoals veel mensen in dit West-Afrikaanse land. Apevia hoort voor het eerst over Jezus via een radioprogramma. “Door de prediking realiseerde ik me dat ik een zondaar was en dat God niet wilde dat ik afgoden diende”, vertelt ze. Haar man blijft de traditionele rituelen en praktijken volgen, maar Apevia kan zich niet langer bij hem aansluiten. “Van tijd tot tijd verstopte ik me en ging ik naar de kerk om te bidden, vooral ’s nachts.”

Uit huis gejaagd

Maar al snel merkt haar man wat er aan de hand is. “Hij joeg me het huis uit, samen met onze drie kinderen. Hij zei dat hij geen christelijke vrouw in zijn huis wilde hebben en dat hij niet wilde dat zijn kinderen christen werden.”

Apevia trekt in bij haar vader, die haar geloof tolereert. Eind 2021 overlijdt haar vader echter en Apevia’s broer, die nu de baas in huis is, bedreigt haar omdat ze christen is. Ze stuurt haar zonen terug naar haar man, en als haar broer haar en haar dochter begint te mishandelen, vlucht ze met haar dochter naar een vriendin.

Dankbaar

Lokale partners van Open Doors horen over de situatie van Apevia en haar dochter, en helpen haar met financiële steun een eigen bedrijfje te beginnen. Haar dochter kan nu naar school.
“We leven nu in vrede dankzij jullie hulp. Ik heb ook werk en door Gods genade hebben we wat we nodig hebben om te overleven. We kunnen in vrede de Heer aanbidden. Ik zit in de voorbedegroep van onze kerk en mijn dochter zit in de jeugdgroep. Heel erg bedankt voor jullie steun”, vertelt een dankbare Apevia.

Dank- en gebedspunten

  • Dank God dat Apevia en haar dochter vasthouden aan en troost vinden in hun geloof
  • “Bid dat mijn dierbaren zich bekeren en dat ik standvastiger word in mijn geloof”, vraagt Apevia.
  • Bid ook voor Apevia’s zonen, die nog bij hun vader wonen.

Scroll naar boven