Azizah

Het verhaal van Azizah

uit Iran

Het is niet makkelijk de moskee te verlaten, de Koran opzij te leggen en het beeld dat je jaren van jezelf had te veranderen. Toen de Iraanse Azizah* tot geloof kwam, kostte het haar tijd om te begrijpen en te omarmen wat haar waarde als vrouw is. “Godzijdank heb ik mijn identiteit in God leren kennen.”

“Er is grote ongelijkheid tussen mannen en vrouwen binnen de islam”, vertelt Azizah. Ze somt een aantal voorbeelden op: “Lijfstraffen voor vrouwen zijn heel normaal. Een vrouw kan alleen een paspoort krijgen en reizen als ze daar officiële toestemming voor heeft van haar man. In de rechtbank is de getuigenis van twee vrouwen gelijk aan die van één man.” En zo kan ze nog wel even doorgaan.

Waarde in Christus

“Ik groeide op met deze manier van denken. Ik werd pas op 17-jarige leeftijd een volgeling van Christus. Het oude geloof had mijn karakter toen al gevormd. Toen ik het Woord van God las en het christelijk onderwijs hoorde, was ik onder de indruk van hoe God naar ons vrouwen kijkt, op een manier die ons altijd onthouden was.”

Azizah wil nu ook andere vrouwen helpen hun waarde in Christus te ontdekken. Ze geeft daarom Bijbels onderwijs aan vrouwen die net tot geloof gekomen zijn. “Met meer kennis van God en de Bijbel komen ze geleidelijk aan dichter bij Gods hart en kunnen ze Zijn liefde ervaren.” De vrouwen leren van zichzelf te houden en zichzelf te waarderen vanuit Bijbels perspectief.

Genezing

Een ander belangrijk aspect in de trainingen die Azizah geeft, is de noodzaak om genezing en vergeving te vinden. Pas dan kunnen de vrouwen meer vrijheid ervaren in hun leven. “Veel vrouwen zitten vol boosheid en bitterheid. Een vrouw getuigde dat ze al jaren boos was op mannen. Ze bad of God haar de kracht wilde geven om de mannen te vergeven die haar kwaad hadden gedaan. En ze prees God dat ze een vrouw was.”

* Schuilnaam

Dank- en gebedspunten

  • Dank God dat Hij Azizah liet zien dat een vrouw waardevol is.
  • Bid voor de vrouwen die Azizah ontmoet en onderwijs geeft.
  • Bid om bekering van Iraanse mannen, zowel in hun hart als in hun manier van denken over vrouwen.

Scroll naar boven