Bao uit Vietnam

Kinderbijbels voor Vietnamese kerk

“Waarom moet ik dit doen? Waarom moet ik kinderbijbels onder grote kerken verspreiden?” Bao* uit Vietnam snapt er weinig van als hem gevraagd wordt kinderbijbels te verspreiden. Helemaal als er verschillende uitdagingen en problemen op zijn pad komen. Nu, twee jaar later, kijkt hij er heel anders tegenaan.

Bao werkt al jaren als evangelist in Vietnam als hij door Open Doors wordt gevraagd kinderbijbels in Vietnam te verspreiden. Hij doet dit al twee jaar en ziet nu ook het belang hiervan in. “Gods Woord is een van de belangrijkste dingen die er zijn. Ik zie het verlangen van mensen in Vietnam naar het kennen van Gods Woord. Het moet makkelijk zijn voor mensen om dit te kunnen lezen. De kinderbijbel is eenvoudig en daarom de makkelijkste manier om volwassenen uit te onderwijzen.”

“We moeten een nieuwe generatie voorbereiden. Ik geloof dat de jonge generatie de generatie zal zijn die grote dingen voor God gaat doen. Ik geloof dat de impact van de kinderbijbels alleen maar groter wordt. Ze worden zelfs al gebruikt voor evangelisatie.”

Bao vertelt over zijn rol als bijbelverspreider: “Ik zie mijn taak als taak van de zaaier. Ik zaai kinderbijbels in Vietnam en de Here God gebruikt deze Bijbels om mensen te laten groeien in geloof. Ik geloof dat er een moment komt waarin veel mensen tot bekering zullen komen. De Here God bereidt ons hierop voor.”

Vervolging in Vietnam

Het verspreiden van Bijbels is lastig in Vietnam aangezien er constante controle vanuit de overheid is. Bao heeft dit persoonlijk ervaren tijdens zijn werk als evangelist. Tijdens een kerkdienst was er een politie-inval waarbij hij werd gearresteerd en verhoord. Na zijn vrijlating zette de politie veel druk op de christenen in zijn omgeving en werd zijn werk bijna onmogelijk gemaakt. Bao verhuisde noodgedwongen en heeft bijna geen contact meer met deze christenen.

Bao werkt al twee jaar voor het kinderbijbelproject in Vietnam. Ze werken in het geheim en proberen zo anoniem mogelijk te blijven. Ondanks de controlerende overheid hebben ze in 2017 al meer dan honderdduizend Bijbels verspreid.

*Schuilnaam

Scroll naar boven