Christine

Het verhaal van Christine

uit Egypte

(foto ter illustratie; dit is niet Christine)

‘Beter twee schorpioenen aan de muur dan een meisje onder je dak’, zo luidt een Egyptisch spreekwoord. Christine* (19) ervaarde in haar opvoeding dat dit spreekwoord goed weergeeft hoe er in haar cultuur naar meisjes gekeken wordt. “Zelfs mijn moeder zag me als een last, alleen maar omdat ik een meisje was.”

Christine komt uit een christelijk gezin, maar zowel zij als haar ouders doen niets met het geloof. De liefde die ze thuis niet vindt, zoekt ze tijdens haar tienerjaren buiten de deur. “Op een gegeven moment had ik een ‘vriendje’, een volwassen man. Toen mijn moeder erachter kwam, sloeg ze me zo hard en vernederde ze me zo erg dat ik zo min mogelijk thuis wilde zijn.”

Eenzaam

Christine verhuisde naar de stad om in een kledingwinkel te gaan werken. Haar ouders vonden het goed, omdat Christine zo financieel kon bijdragen aan het gezin. “Ik ging op zoek naar een baan om een gevoel van eigenwaarde terug te vinden. Ik vond echter niets anders dan angst, eenzaamheid en schaamte.” Omdat christelijke meisjes gezien worden als losbandig en immoreel (“ze bedekken hun haar niet”) worden ze vaak slecht behandeld. Dat ondervond ook Christine. “Ik haatte mezelf en mijn familie. Ik was bang voor alles en iedereen. Als ik ging slapen, hoopte ik dat ik niet meer wakker zou worden.”

Omhelzing

Een vriend van Christine vertelt haar over een christelijke conferentie, georganiseerd door lokale partners van Open Doors. Omdat ze hunkert naar een ander leven dan ze nu leidt, besluit ze de conferentie te bezoeken. “Het was alsof de spreker over mij en mijn situatie sprak! Alsof hij mijn verleden kende”, vertelt Christine verwonderd. “Hij zei: ‘God houdt van je, accepteert je zoals je bent en wil je vandaag bevrijden’.”

De woorden raken Christine diep. “Ik voelde vreugde in mijn hart stromen en mijn ogen stonden vol tranen. Op dat moment kwam een van de vrouwelijke leiders langs en omhelsde me. Het voelde alsof God zelf me omhelsde. Hij waste mijn hart schoon van alle zonden. Die nacht kon ik voor het eerst vredig slapen.”

De conferentie betekent een nieuw begin voor Christine. Ze gaat nu wekelijks naar bijeenkomsten voor jonge, christelijke vrouwen en krijgt training en pastorale zorg.

* Schuilnaam

Gebedspunten

  • Dank God dat Hij Christine heelde en haar leerde hoeveel ze waard is in Zijn ogen.
  • Bid dat Christine groeit in haar geloof en anderen vertelt over Jezus Christus.
  • Vraag of Christines ouders ook tot een levend geloof in Jezus mogen komen.

Scroll naar boven