Dhea

Het verhaal van Dhea

uit Azië

“Het vonnis luidt honderd zweepslagen en een gevangenisstraf van twee jaar”, zegt de rechter. De 15-jarige Dhea* staat terecht in een islamitische rechtbank. Dhea denkt dat ze een zondaar is. “Ik dacht dat ik naar de hel zou gaan, omdat ik ben verkracht en zwanger raakte”.

Dhea wordt naar de gevangenis gebracht. Daar slaat de bewaker haar met een leren riem en een ijzeren stok. Door de pijn lukt het haar niet om rechtop te staan. Ze wordt vastgehouden en krijgt honderd zweepslagen. Dhea krijgt malaria en wordt naar het ziekenhuis gebracht. Daar ontmoet ze een buitenlandse man. Hij vertelt haar over het evangelie. Woedend is Dhea als hij haar een Bijbel stuurt. Ze dacht: weet hij niet wat er gebeurt als ze mij zien met een Bijbel?

Het verboden boek

Als Dhea een lucifer aansteekt om de Bijbel te verbranden, beseft ze dat dit boek verboden is in haar land. “Ik was ervan overtuigd dat ik toch al naar de hel zou gaan dus een zonde erbij maakt niet uit. Met die houding begon ik de Bijbel te lezen.” Ze leest over een God van liefde en vergeving. Elke dag begint Dhea uit de Bijbel te lezen. “Ik begreep dat de Here Jezus mijn redder is en mijn God’, vertelt Dhea.

Verstoten

Negen maanden later komt Dhea thuis. “Ik vertelde mijn familie over wat ik had ontdekt in de gevangenis. Ik vertelde over de Here God, over leven na de dood en over vergeving. Ze reageerden echter woedend.” Het verlaten van de islam is heel ernstig in Dhea’s land, het ergste wat een mens kan doen. “Die persoon verdient het niet langer te leven.” Dhea wordt door haar familie verstoten en belandt opnieuw in de gevangenis.

Het evangelie delen

Uiteindelijk wordt Dhea vrijgelaten en vertrekt ze naar een ander land. “Als ik gebleven was in mijn land, zou ik waarschijnlijk niet meer in leven zijn”, vertelt Dhea. Nu is Dhea een volwassen vrouw en dient ze anderen door middel van haar gastvrijheid. ‘Mensen uit mijn land komen naar me toe voor medische behandelingen en ik deel het evangelie met hen.” Lokale partners van Open Doors ondersteunen Dhea’s bediening financieel en bemoedigen haar.

Dank- en gebedspunten

  • Bid dat er meer mensen als Dhea tot geloof komen. En dat de Here God zich openbaart aan hen door dromen en visioenen of door zijn Woord.
  • Bid voor Dhea’s bediening. Dat zij tot een zegen zal zijn voor de mensen die haar bezoeken.
  • Bid voor de christenen in haar thuisland die voor veel uitdagingen staan. Dat zij hun ogen gericht houden op de Here Jezus.

* Schuilnaam

Scroll naar boven