Fadi Zara uit Kameroen

Het verhaal van Fadi

uit Nigeria

In de donkere uren van de nacht vallen strijders van Boko Haram het dorp Barawa aan. Dit is het dorp waar Fadi woont, vlakbij de Nigeriaanse grens. “Ze staken de kerken in brand en begonnen mensen te vermoorden, dus we sloegen op de vlucht.’’

De verwoestende invloed van Boko Haram is niet alleen voelbaar in het noordoosten van Nigeria. Ook in de grensgebieden van Kameroen, Tsjaad en Niger lopen christenen het gevaar gedood, mishandeld of ontvoerd te worden. Mede hierdoor staat Kameroen, gelegen in Centraal-Afrika, op de Ranglijst Christenvervolging.

Op de vlucht

Fadi vlucht maar liefst vier keer voor Boko Haram. Keer op keer wordt het dorp waarin zij op dat moment woont aangevallen. Steeds weer ziet ze hoe mensen worden vermoord, huizen worden vernield. “Ik kan niet eens zeggen hoeveel mensen ze doodden; het waren er ontelbaar veel.”

Alleen overgebleven

In 2015 wordt het jongere zusje van Fadi ontvoerd. Twee weken na de ontvoering bezwijkt haar moeder aan alle spanning: ze krijgt een zenuwinzinking en overlijdt. Fadi blijft alleen achter.
Al het leed hakt er ook bij haar diep in. “Ik slaap slecht. Ik zie steeds de gruwelijke beelden van wat ik meemaakte, ook in mijn dromen. En ik moet steeds huilen, omdat ik nu wees ben.”

Hulp

Fadi is dankbaar voor de hulp die ze onlangs kreeg: voedsel, kleding en zeep. Boven alles verlangt ze nu naar Gods aanwezigheid in haar leven: “Ik heb Zijn wonderbaarlijke kracht in mijn leven nodig. Ik wil Zijn aangezicht zien aan het einde van elke dag.”

Dank- en gebedspunten

  • Bid dat Fadi een christelijke gemeenschap vindt en Gods aanwezigheid ervaart in haar leven.
  • Bid voor Fadi’s ontvoerde zusje Vusa. Fadi weet niet of zij nog leeft.
  • Bid voor de duizenden ontheemde weduwen en wezen in het noorden van Kameroen. Bid dat God hen troost en in hun behoeften voorziet.
Scroll naar boven