Katharina uit Zuidoost-Azië

Het verhaal van Katharina

uit Zuidoost-Azië

Wanneer Katharina* zich bekeert tot het christelijke geloof, krijgt ze te maken met vervolging door haar familie en werkgever. Haar familie wil niets meer van haar weten. “Ze hebben mij onterfd en toen mijn vader overleed, mocht ik geen afscheid van hem nemen.”

Katharina groeit op in een moslimgezin. Haar vader is een vooraanstaande islamitische leider en van jongs af aan is zij gehoorzaam aan hem. Pas als ze trouwt met een atheïstische man, begint ze haar geloof in twijfel te trekken.

Haar man moet, om met Katharina te kunnen trouwen, zich bekeren tot de islam. Hij is erg sceptisch over de islam en stelt veel vragen. Zijn vragen maken iets bij Katharina los en ook zij begint vragen te stellen. Ze kan bij haar vader terecht en hij beantwoordt haar vragen. Hij introduceert haar zelfs bij religieuze studenten die ook ingaan op haar vragen. Maar de antwoorden die ze krijgt, stellen Katharina niet tevreden.

Ze gaat zelf op onderzoek uit en krijgt uiteindelijk een Bijbel in handen. Zodra ze daarin begint te lezen, lossen al haar vragen op omdat die op een bevredigende manier beantwoord worden. Katharina deelt haar ontdekkingen met haar echtgenoot. Beiden bekeren zich tot het christelijk geloof. Als hun families dat ontdekken, moet het stel vluchten naar een ander land.

Inmiddels zijn ze weer teruggekeerd om in eigen land Gods werk te doen. Katharina heeft geen contact meer met haar familie, maar ze klampt zich vast aan het vertrouwen in de Here Jezus. Ze blijft voor haar familie bidden. Samen met haar man start Katharina een huiskerk waar ze geheime gelovigen samenbrengen om de Here God te aanbidden.

* Schuilnaam

Dank- en gebedspunten

  • Samen met haar man is Katharina een huiskerk gestart. Bid dat het echtpaar tot een zegen zal zijn voor anderen.
  • Bid om bescherming voor Katharina en haar gezin.
  • Katharina heeft geen contact meer met haar familie. Smeek de Here God om herstel van de relaties en dat haar familie de Here Jezus leert kennen.

Foto ter illustratie

Open Doors-dag

zaterdag 19 oktober

Open Doors-dag 2024

Scroll naar boven