Kirti

Het verhaal van Kirti

uit India

Meerdere keren werd ze bedreigd, in de hoop dat ze haar geloof in de Here Jezus zou verloochenen. Haar man werd op brute wijze vermoord, ze werd gediscrimineerd en haar vee werd geslacht en opgegeten. Kirti* uit India wordt nog steeds zwaar vervolgd en is soms ontmoedigd door alles wat er op haar afkomt. Toch weet zij zich gedragen door de genade van de Here God.

Kirti kwam, zoals veel christenen met een hindoe-achtergrond, tot geloof na een wonderlijke genezing. Nadat ze een aantal keren bedreigd was, besloten zij en haar man voortaan in het geheim samenkomsten te houden in hun huis. Toen haar dorpsgenoten daar achter kwamen verbrandden ze haar Bijbel en aten ze haar voedsel en haar vee op. Omdat ze dachten dat Kirti haar geloof hierna eindelijk vaarwel gezegd had, hield de vervolging een tijdje op. Maar Kirti bleef bidden en er kwamen weer christenen naar haar huis.

Toen de buurt hoorde dat er een doodzieke man in haar huis genezen was, werd Kirti met enkele andere christenen in elkaar geslagen.

Het gezin van Kirti werd daarop buitengesloten, gediscrimineerd en bedreigd. Op een dag werd haar man ontvoerd. Hij werd enkele dagen gemarteld en uiteindelijk vermoord. Kirti mocht hem niet begraven op de begraafplaats van het dorp, maar moest hem op haar eigen land begraven.

“Ik word nog steeds vervolgd, maar ik ben niet bang meer. God is bij mij.”

Kirti

Kirti woont nu samen met haar vier kinderen en haar schoonfamilie. Tijdens de coronapandemie heeft ze het niet gemakkelijk, met zo veel monden om te voeden en een gemeenschap die haar moedwillig tegenwerkt.

Hoewel Kirti soms ontmoedigd is, houdt ze vast aan haar geloof en is ze dankbaar voor de verandering die ze ziet in de harten van haar schoonfamilie en haar dorpsgenoten. “Ik ben analfabeet, maar alles wat ik hoor uit de Bijbel deel ik met anderen”, vertelt ze. “Ik word nog steeds vervolgd, maar ik ben niet bang meer. God is bij mij.”

Lokale partners van Open Doors hebben Kirti geholpen met kleding en voedsel.

* Schuilnaam

Gebedspunten 

  • Dank de Here God voor Kirti’s volhardende geloof.
  • Bid dat Hij voorziet in de behoeften van Kirti en haar huisgenoten.
  • Bid om bekering van de mensen die Kirti vervolgen.
Scroll naar boven