Lisa

Het verhaal van Lisa

uit Azië

Het leven van de 12-jarige Lisa* staat op zijn kop als haar ouders scheiden en haar moeder hertrouwt. De stiefvader misbruikt Lisa, maar haar moeder gelooft haar niet. De spanningen lopen hoog op en het gezin valt uit elkaar. Lisa blijft achter en neemt de zorg voor haar broertje op zich.

Lisa voelt zich vreselijk in de steek gelaten. “Mijn hele leven zocht ik naar de liefde en goedkeuring van mijn ouders, maar elke keer stelden ze mij teleur.” Lisa wordt gearresteerd, omdat ze illegale goederen verkoopt. Haar moeder komt thuis met haar nieuwe echtgenoot (een imam) om de borg te betalen.

Een vromer leven

Lisa besluit vromer te leven in de hoop dat ze zo haar moeder en nieuwe stiefvader kan behagen. “Ik begon vijf keer per dag te bidden en droeg een hijab. Ik hoopte dat ze nu voor ons zouden zorgen.” Lisa merkt dat haar ouders trots op haar zijn, maar de islam is niet wat ze zoekt.

Het christelijke geloof

Als Lisa begint aan haar studie op de universiteit vertelt haar kamergenoot haar over het christelijk geloof. Ze bekeert zich tot het christendom. “Toen ik mijn hijab afdeed voelde ik mij zo bevrijd. Ik wist dat ik God echt had gevonden en dat Hij van mij houdt.” Maar medestudenten verafschuwen haar opvatting en leraren gaan het gesprek uit de weg. “Ze dreven de spot met mij, maar ik verdroeg het. Ondanks dit groeide mijn geloof in de Here Jezus.”

Geloven in het Geheim

Lisa koestert geen wrok. Dit jaar is haar vader bij haar komen wonen, zodat ze voor hem kan zorgen nu hij ouder wordt. Lisa vertelt dat ze zich zorgen maakt. “Ik weet niet hoe mijn vader zal reageren als hij erachter komt dat ik christen ben.” Daarom gelooft ze nu in het geheim en verstopt ze haar Bijbel. Maar ze hoopt dat er een dag komt dat ze het geloof met hem kan delen.

Dank- en gebedspunten

  • Bid dat Lisa de mogelijkheid krijgt om het evangelie met haar vader te delen.
  • Bid dat haar vader ook de Here Jezus mag leren kennen en dat Lisa niet meer stiekem hoeft te doen over haar geloof.

* Schuilnaam

Scroll naar boven