Lydia uit Myanmar

Hoe jouw support Lydia heeft geïnspireerd

Lydia* (35) is een domineesvrouw uit Noord-Myanmar. Toen lokale partners van Open Doors haar uitgenodigden voor een vrouwenworkshop, ontdekte ze hoe kostbaar haar eigen leven is in de ogen van de Here Jezus.

Sindsdien wilde Lydia al haar talenten inzetten om tot een zegen te zijn. Niet alleen voor haar eigen gezin, maar ook voor de gemeenschap waar ze deel van uitmaakt. Nu heeft ze verschillende bedrijven opgezet, onderwijst ze andere vrouwen en deelt ze vrijmoedig de lessen uit de Bijbel die ze zelf leerde.

Christenen in Myanmar zijn een minderheid: slechts acht procent van de bevolking. Iedereen die een poging doet om zijn of haar geloof te delen met anderen, kan rekenen op stevige weerstand en vervolging. Lydia vertelt: “Wij hebben vrouwen in onze kerk die door hun families zijn verstoten, omdat ze hadden besloten de weg van Jezus te volgen. Dat is enorm moeilijk, ook in economisch opzicht. Toch heb ik besloten om het evangelie te blijven delen, heel voorzichtig en met tact. We proberen creatief te zijn om de liefde van Christus te delen in de praktijk.‘’

Ze vertelt hoe ze dat doet: “Ik probeer mijn buren te helpen en de mensen in mijn eigen wijk. Ik hoop dat ze door mijn leven zien dat onze God een vriendelijke God is. Een enkele keer deel ik heel expliciet het evangelie. De vrouwenworkshop van Open Doors helpen me daarbij. Door deze workshops heb ik geleerd om een zegen te zijn voor mijn eigen wijk.”

* Schuilnaam

Scroll naar boven