Mary Mohammadi

Het verhaal van Mary Mohammadi

uit Iran

Op een warme zomerdag in 2019 zit de jonge Mary Mohammadi in een bus in Teheran. Haar hoofddoek glijdt per ongeluk af. Een vrouw die het ziet, begint te schreeuwen en valt Mary aan als die haar hoofddoek niet meteen weer om doet. Mary doet aangifte bij de politie… en wordt zelf gearresteerd. Voor Mary markeert dit het begin van een leven vol arrestaties en mishandeling.

Mary woont in Iran, een land dat op nummer 8 acht op de Ranglijst Christenvervolging staat. Ze is christen en mensenrechtenactiviste. Die combinatie maakt dat ze herhaaldelijk wordt opgepakt en gevangengezet.

Zo zat ze zes maanden in de cel omdat ze lid was van een huiskerk. Ze werd hier geestelijk en lichamelijk ernstig mishandeld. Ook na haar vrijlating stond ze onder grote druk. Ze mocht haar opleiding niet afmaken en verloor haar baan als gymleraar. Recent is zij opnieuw gevangengezet, vanwege het volgen van de Here Jezus.

De gebeurtenissen hebben grote impact op deze jonge vrouw. Toch blijft Mary strijdbaar. Ze zegt: “Ik zoek geen medelijden, klaagzang of rouw. Ik wil alleen de onderdrukking bekendmaken, tot de dag komt waarop ik zie dat recht wordt gedaan aan hen van wie de rechten zijn geschonden.”

Gebedspunten 

  • Bid voor deze dappere jonge vrouw om bescherming en volharding
  • Bid dat Mary een voorbeeld is voor andere christenen in Iran.
  • Bid voor Iraanse vrouwen, die zwaar te lijden hebben onder de Iraanse zedenpolitie.
  • Bid dat de Iraanse regering mensenrechten respecteert.
Scroll naar boven