Momina

Doodverklaard door haar man

Tot drie maal toe zag Momina (38) de Here Jezus in haar dromen. Ze begreep er niet veel van, maar ze wist wel dat het te maken had met de onrust die ze al lang voelde. Met name de zorg voor haar kinderen viel zwaar. De dagelijkse gebeden tot Allah namen die onrust niet weg. Op zoek naar antwoorden bezocht ze een kerk. Toen een oom haar herkende in een uitzending van de kerkdienst, brak er een storm in Momina’s leven los.  

Het regende verwijten en bedreigingen. Haar eigen man verklaarde Momina dood, omdat ze de islam verlaten had. En hij liet iedereen weten dat niemand haar mocht helpen. Momina kon daardoor nergens in haar familie of terecht. Ze sloeg op de vlucht, met haar vier kinderen en twee pleegkinderen.  

Een nieuw thuis 

Uiteindelijk kwamen ze in een stad met een kerk die zich inzet om ex-moslims een geestelijk thuis te bieden. Via Open Doors ontvingen de moeder en haar kinderen praktische steun: onderdak, voedsel, onderwijs. “De hulp bereikte ons net op tijd”, vertelt Momina, “want anders zouden we zijn omgekomen van verdriet, honger en dorst”.  

Hun kleine appartementje is niets vergeleken bij het comfortabele huis dat ze vroeger hadden. “Maar hier wonen we in de vrede van de Heer. Hij is gekomen om ons nieuw leven te geven. Hij luistert naar mijn gebeden. Nu kan ik mijn kinderen de zorg geven die ze verdienen. En ik lig er niet meer wakker van. Ik dank God voor de mensen die al eerder tot de Here Jezus kwamen en ons nu bijstaan.”  

‘Een wonder van God’  

De pastor van de kerk was onder de indruk van de kracht van Momina’s geloof en vindt haar een geweldig voorbeeld, ook voor haar kinderen: “Het is heerlijk om hen te zien zingen en bidden. Kinderen vinden het vaak lastig om uit te leggen wie Christus is en wat Hij voor ons gedaan heeft. Maar zoals Momina’s kinderen erover spreken, is een wonder. Een wonder van God. Als ik denk aan de toekomst van de kerk in mijn land, hoop ik dat die zal zijn als Momina en haar gezin.” 

Scroll naar boven