Morium uit Centraal-Azië

Het verhaal van Morium

uit Zuid-Azië

Met een leugentje om bestwil glipt Morium* haar ouderlijk huis uit. Stiekem bezoekt ze een christelijk jeugdkamp. Haar familie weet hier niets van af en dat wil Morium graag zou houden. “Ze mogen er niet achterkomen dat ik geloof in de Here Jezus. Het is onmogelijk om mijn geloof met hen te delen.”

De 19-jarige Morium is een geheime gelovige. Ze groeit op in een conservatief moslimgezin. Over haar eigen leven heeft ze niets te zeggen. Haar familie controleert alles wat ze doet. Ze mag geen mobiele telefoon en de paar vriendinnen die Morium heeft, zijn ‘goedgekeurd’ door haar ouders.

Op een dag ontmoet Morium een christelijk meisje waar ze al snel bevriend mee raakt. Ze kunnen overal over praten, ook over de Here Jezus. Moriums interesse wordt gewekt en ze wil meer over Hem weten. Ze sluipt zo vaak ze kan van huis weg om naar haar christelijke vriendin te gaan, zodat ze over het geloof kunnen praten.

Onlangs bekeerde Morium zich tot het christelijk geloof, maar ze houdt dit geheim voor haar familie. “Als mijn ouders hierover horen, zou ik nooit meer het huis uit mogen”, vertelt Morium verdrietig tijdens een jeugdkamp van Open Doors. “Ik wil de Here Jezus heel graag nóg beter leren kennen, maar ik weet niet goed hoe.” Morium weet niet hoe lang ze haar geloof verborgen kan houden, maar voor nu is het veiliger als ze dat wel doet.

* Schuilnaam

Dank- en gebedspunten

  • Dank de Here God dat Morium door haar nieuwe vriendin tot geloof is gekomen.
  • Bid dat Morium de Here Jezus beter leert kennen.
  • Morium groeit op met een beperkte vrijheid. Bid om kracht en bescherming voor haar.

Foto ter illustratie

Scroll naar boven